Κύπελλο Γ' Εθνικής: Προκρίθηκαν τα Λευκάδια, αποκλείστηκε το Μακροχώρι

football

Στην επόμενη φάση του κυπέλλου προκρίθηκαν τα Λευκάδια. Επικράτησαν με 1-2 στην Πιερία του Βατανιακού. Αντίθετα, το Μακροχώρι έχασε στο γήπεδό του από τον Οικονόμο Τσαριτσάνης και αποκλείστηκε. 

Προκρίθηκαν τα Λευκάδια

Στην επόμενη φάση του κυπέλλου Γ΄ Εθνικής προκρίθηκαν τα Λευκάδια μετά την επικράτησή τους στην Πιερία επί του Βατανιακού με 1-2.

Το πρώτο ημίχρονο στην Κατερίνη ήταν μέτριο, με μοναδική αξιόλογη στιγμή το εντυπωσιακό σε εκτέλεση γκολ του Μανώλη Γκελοσάνι, ο οποίος από τα 35 περίπου μέτρα σημάδεψε το «Γ» της εστίας Μπαμπαϊτη, «γράφοντας» το 0-1 από πολύ νωρίς.

Οι γηπεδούχοι ανασυντάχθηκαν στον αγωνιστικό χώρο, προσπάθησαν να μεταφέρουν το παιχνίδι στα αντίπαλα καρέ, όμως οι «κυανόλευκοι» ήταν καλά οργανωμένοι στα μετόπισθεν και απομάκρυναν κάθε κίνδυνο.

Ωστόσο, ο Βατανιακός κατάφερε πριν βγει το ημίχρονο να φέρει το ματς στα ίσια και να δώσει νέο ενδιαφέρον στο δεύτερο μισό του αγώνα. Ο Ποτουρίδης ελίχθηκε ωραία στην περιοχή και μετά από μαρκάρισμα που δέχτηκε, βρέθηκε στο έδαφος με τον ρέφερι της συνάντησης να δείχνει αμέσως την άσπρη βούλα. Την εκτέλεση ανέλαβε ο ίδιος και πραγματοποίησε το 1-1, μέσα σε πανηγυρισμούς.

Στο δεύτερο μέρος, το παιχνίδι απέκτησε μια άγρια ομορφιά, με τους γηπεδούχους να έχουν μεν την ελαφρά υπεροχή, τους φιλοξενούμενους όμως να είναι πάντα επικίνδυνοι στις αντεπιθέσεις.

Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση και έδωσε την πρόκριση στην ομάδα των Λευκαδίων πέτυχε ο Χρήστος Φέιμ στο 81′, όταν ο Αντώνης Παρσόπουλος κινήθηκε ωραία από πλάγια θέση, την κατάλληλη στιγμή «έσπασε» στον επερχόμενο Φέιμ και αυτός με πλασέ έκανε το 1-2.

Ο ΠΑΣ θα αντιμετωπίσει στην επόμενη φάση τον Εθνικό Φιλιππιάδας, που προκρίθηκε στην παράταση κόντρα στην Αναγέννηση Άρτας, χάρη σε ένα γκολ του Ξενοφώντα Γήττα στο πρώτο λεπτό του έξτρα χρόνου.

Βατανιακός : Μπαμπαΐτης, Μαυρόπουλος (77′ Βραχνός), Χαρτοματζίδης, Καραγιάννης, Παναγιωτίδης Γ., Σκούρτι, Παναγιωτίδης Σ. (56′ Κυπαρίσσης Γ.), Φουλίδης, Ποτουρίδης, Δαδάκος, Δαλαμήτρας.

Λευκάδια : Βόλτσης, Παπαδόπουλος Λ., Χουϊλουλίδης (65′ Κατσούλης), Αθανασιάδης (46′ Μουρατίδης), Αργυρόπουλος, Τάσος, Ασλαμπάλογλου, Γκελοσάνι, Νεστορόπουλος (15′ λ.τ. Σαρίδης), Παρσόπουλος Α., Φέιμ. (πηγή: pieriasport.blogspot.gr)

Εκτός κυπέλλου το Μακροχώρι

Εκτός κυπέλλου έμεινε το Μακροχώρι. Ηττήθηκε με 0-3 από τον Οικονόμο Τσαριτσάνης και αποχαιρέτησε τον θεσμό. Στο πρώτο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι έλεγξαν το ματς. Το σκορ άνοιξε ο Μπαλής με σουτ στο 17΄, ενώ οι παίχτες της Τσαριτσάνης είχαν άλλες 5 καλές ευκαιρίες με τους Μπαλή, Μανακούσιο, Παπαϊωάννου, Τόλιο και Μπλατσέρη (ο τελευταίος αστόχησε από θέση τετ α τετ να σκοράρει).

Στην επανάληψη έπεσε ο ρυθμός του παιχνιδιού. Το Μακροχώρι είχε την μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει με τον Ζαχαριουδάκη αλλά το σουτ στο 70΄ πέρασε λίγο άουτ. Μετά από 5 λεπτά και συγκεκριμένα στο 75΄ ο Παπαϊωάννου πέτυχε το 0-2 με κεφαλιά ύστερα από σέντρα του Κουλτσιάκη. Με την εκπνοή της αναμέτρησης (90΄) ο Χάμος, μετά από συνδυασμένη ενέργεια των Μπλατσέρη – Παπαϊωάννου, έγινε κάτοχος της μπάλας, διαμορφώνοντας με πλασέ το τελικό 0-3.

Μια ακόμη σημαντική ευκαιρία είχε ο Κουλτσιάκης για τον Οικονόμο στο 52΄, στέλνοντας με κεφαλιά τη μπάλα να βρει στο δοκάρι της εστίας των γηπεδούχων.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Τσαλουχίδης (Γιανούζη, Θεοδώρου).

ΜΑΚΡΟΧΩΡΙ (Γιάννης Κερλίδης): Κύρου, Κουρτίδης, Κούκλης, Ηλιάδης, Τζέπης, Αράπης, Λεφίδης (59΄ Κρασόπουλος), Ζωγράφος (16΄ Τανής), Βούλγαρης, Ζαχαρουδάκης (71΄ Πατσιαβούρας), Τσούπρος.

ΟΙΚΟΝΟΜΟΣ ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗΣ (Κώστας Κατσάρας): Βασιλειάδης, Νάνος, Μανακούσιος, Κολιός, Κουμπούρας, Μάντζιος, Τόλιος (46΄ Κουλτσιάκης), Μπαλής (60΄ Χάμος), Μπλατσέρη, Σενγκάϊ (70΄ Καραγκούνης), Παπαϊωάννου.

Τα αποτελέσματα

Πύρασος-Δωτιέας Αγιάς 3-4 πεν. (0-0 κ.α)
Εθνικός Φιλιππιάδας-Αναγέννηση Άρτας 1-0 παρ. (0-0 κ.α)
Κοζάνη-ΑΕ Καραϊσκάκης 0-1
Αχιλλέας Νεοκαισάρειας-Οπούντιος Μαρτίνου 3-2 πεν (1-1 κ.α., 2-2 παρ.)
Βατανιακός-Λευκάδια 1-2 
Θεσπρωτός-Πυρσός Γρεβενών 1-0 
Τρίκαλα-Ρήγας Φεραίος 1-0
Μακροχώρι-Οικονόμος Τσαριτσάνης 0-3