Τον ΟΦΗ θα υποδεχθεί το Σάββατο ο Φίλιππος

filippos arkadikos55

Ξεκίνημα του δεύτερου γύρου στην Α2 κατηγορία το Σάββατο 31/1 και ο Φίλιππος Βέροιας υποδέχεται στο Δ.Α.Κ «Δημήτριος Βικέλας» τον Ο.Φ.Η σε ένα πολύ κρίσιμο παιχνίδι για την συνέχεια της ομάδας στο πρωτάθλημα και την επίτευξη του στόχου της παραμονής. Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 17.00 και διαιτητές ορίστηκαν οι κύριοι Γεωργιάδης, Παγώνης και Τζιοπάνος.

Ο Δημήτρης Γκίμας μιλώντας για το ματς δήλωσε: «Έχουμε μπροστά μας έναν από τους κρισιμότερους αγώνες της χρονιάς. Παρά τους τραυματισμούς που κι αυτή την εβδομάδα δε μας άφησαν να δουλέψουμε όπως θα θέλαμε, αξίζουν συγχαρητήρια στους παίκτες μας που δίνουν ότι περισσότερο μπορούν σε κάθε προπόνηση όπως έκαναν και το περασμένο Σάββατο απέναντι στην δυνατή ομάδα του Παγκράτιου. Το παιχνίδι αναμένεται να είναι δύσκολο και γι' αυτό ζητάμε απ' τον κόσμο να μην να δώσει το δυναμικό παρόν και να μην απογοητεύεται. Πρέπει ο κόσμος με την παρουσία του να βοηθήσει την ομάδα να μείνει στην Α2. Ειδικά οι φίλοι του μπάσκετ, που χρόνια τώρα ζούσαν με το όνειρο της Α2, πρέπει να στηρίξουν την ομάδα μέχρι τέλους στην κρισιμότερη σαιζόν των τελευταίων χρόνων. Άλλωστε έπειτα από μια τέτοια περιπετειώδη χρονιά το 2007 ξεκίνησε η ανάκαμψη και η πορεία προς την Α2. Κάτι ανάλογο θα συμβεί και τώρα, αρκεί να μην εγκαταλειφθεί η προσπάθεια.»

Θα τιμήσει τον Γιάννη Σχοινιώτη

Συνέχεια στις βραβεύσεις παλαίμαχων αθλητών που τίμησαν την ομάδα θα δώσει το Σάββατο (31/1) λίγο πριν την έναρξη του αγώνα με τον Ο.Φ.Η, ο Φίλιππος Βέροιας. Σειρά έχει αυτήν την φορά ο Γιάννης Σχοινιώτης, ο οποίος ξεκίνησε την καριέρα του το 1959 στο Βέρμιο Βέροιας, όπου και αγωνίστηκε μέχρι το 1961.

Με την ίδρυση του ΦΙΛΙΠΠΟΥ το 1962 ήταν από τους πρώτους αθλητές που μετείχαν στην ομάδα μέχρι τον Μάιο του 1974. Σε μια εποχή που δεν υπήρχαν ακόμα τα τρίποντα ήταν ο σκόρερ της ομάδας. Κύριο χαρακτηριστικό του η ευστοχία στα σουτ από μέση και μακρινή απόσταση, ενώ σήμα κατατεθέν του αποτέλεσε το σουτ ραβερσέ, με το οποίο έγινε ευρύτερα γνωστός.

Στο πανεπαρχιακό πρωτάθλημα που διεξήχθη το 1969 στο Αγρίνιο με τη συμμετοχή 12 ομάδων, η ομάδα του ΦΙΛΙΠΠΟΥ κατετάγη στην 4η θέση με πρώτο σκόρερ τον Γιάννη Σχοινιώτη.