Γκίμας: "Δεν δώσαμε βάρος στην άμυνά μας"

gimas tzimas

Στα αίτια της ήττας του Φιλίππου από την Καβάλα στάθηκε μετά το ματς ο προπονητής του Φιλίππου Δημήτρης Γκίμας σημειώνοντας τα εξής: «Συγχαρητήρια στην ομάδα της Καβάλας για την δίκαιη νίκη της. Δεν έχω παράπονο από του παίκτες μου. Στο πρώτο ημίχρονο δεν είμασταν τόσο καλοί στην άμυνα όσο θα θέλαμε. Αν αυτό συνέβαινε στο δεύτερο ημίχρονο τα πράγματα να ήταν διαφορετικά. Παρασυρθήκαμε από την ευστοχία μας και το καλό επιθετικό παιχνίδι με αποτέλεσμα να μην δώσουν βάση στην άμυνα μας.

Η ήττα δεν είναι καταδικαστική για την ομάδα. Είναι μια ήττα από την οποία μπορούν να βγουν κάποια συμπεράσματα. Το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο ακόμα. Είμαστε εντός στόχου που όπως έχουμε πει πολλές φορές είναι η παραμονή στην κατηγορία. Πρέπει να κοιτάξουμε το επόμενο παιχνίδι με την Λευκάδα αλλά και τα επόμενα παιχνίδια με Εθνικό, Λαύριο και Αρκαδικό και όσες περισσότερες νίκες κάνουμε θα μας φέρουν πιο κοντά στον στόχο μας. Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον κόσμο που με αυτές τις καιρικές συνθήκες μας στήριξε και περισσότερο απ' όλα ευχαριστώ για το χειροκρότημα στο τέλος προς τις δυο ομάδες.

Ζητάω από τον κόσμο να μας πιστέψει και να συνεχίσει να μας στηρίζει και στις νίκες και στις ήττες.»

Ο τεχνικός της Καβάλας Γιάννης Τζίμας σημείωσε: «Σίγουρα είναι μια μεγάλη νίκη για την ομάδα μας. Ξέραμε εξ αρχής ότι θα είναι δύσκολο το παιχνίδι σήμερα. Είχαμε «μελετήσει» καλά την ομάδα της Βέροιας. Πιστεύω ότι αυτή η νίκη προήλθε από την άμυνα. Καταφέραμε ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο να επιβάλουμε το ρυθμό μας, μπλοκάραμε τα ατού του Φιλίππου και σε συνδυασμό με την ευστοχία μας πετύχαμε την νίκη αυτή. Θέλω να ευχαριστήσω τους φιλάθλους μας, που παρόλο τις κακές καιρικές συνθήκες βρέθηκε σήμερα εδώ στη Βέροια και μας στήριξε. Μας αρέσει αυτό και μας δίνει κουράγιο να συνεχίσουμε τον δύσκολο αυτό δρόμο.

Αξίζει επίσης να αναφερθεί η εικόνα των φιλάθλων της Βέροιας να χειροκροτήσει μια ομάδα που ήρθε και κέρδισε, να χειροκροτήσει μια ομάδα που έχασε με μια πλασματική διαφορά, είναι ότι καλύτερο συμβαίνει στην Α2, μια κατηγορία εκπληκτική, πιο ποιοτική, πιο ανταγωνιστική από την Α1. Κάβαλα και Φίλιππος είναι δυο επαρχιακές ομάδες που κοσμούν το μπάσκετ. Η Βόρεια Ελλάδα «πονάει» και πρέπει με νύχια και με δόντια να προστατέψουμε το μπάσκετ στην περιοχή μας. Συγχαρητήρια στην Βέροια, στους παίκτες και στον προπονητή τους γιατί πράγματι καταβάλουν πολύ μεγάλη προσπάθεια και προσπαθούν να εδραιωθούν στην κατηγορία και τους εύχομαι καλή συνέχεια στο πρωτάθλημα».