Πιστός στο πλάνο του ο Φίλιππος συνεχίζει να εκπλήσσει (σχόλια & φωτορεπορτάζ)

filippos ilisiakos

Ούτε ο πιο αισιόδοξος φίλος του Φιλίππου θα περίμενε να δει την Βεροιώτικη ομάδα με 3 νίκες σε ισάριθμα ματς στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα τέτοια εποχή. Ο Φίλιππος είναι η ευχάριστη έκπληξη της σεζόν, βρίσκεται στην κορυφή ωστόσο οι άνθρωποί του πατούν στη...γη. «Δεν πρέπει να μας ξεγελά η κορυφή, ο στόχος μας είναι η παραμονή» δήλωσε ο τεχνικός του Φιλίππου Δημήτρης Γκίμας στέλνοντας το μήνυμα. Άλλωστε κανείς δεν ξεχνά το περσινό πάθημα. Ο Φίλιππος από ομάδα κορυφής, κόντεψε να βρεθεί σε περιπέτειες παραμονής στο φινάλε.

«Έχουμε τύχη αλλά δεν κερδίζουμε τυχαία» είπε ακόμη ο τεχνικός του Φιλίππου σημειώνοντας ότι η ομάδα του ακολούθησε πιστά το αμυντικό της πλάνο. Ο φετινός Φίλιππος δεν έχει το πλούσιο ρόστερ με παίκτες όπως ο Ακεψιμαΐδης, ο Κιτσούλης, ο Μπρόζος, ο Σιζόπουλος. Βασίζεται στην ομαδικότητα και το οικογενειακό κλίμα και κυρίως στην άμυνά του. Πιέζει ασφυκτικά στην περιφέρεια κι έχει δυο πύργους, τον Κασαμπαλή και τον Αμπέλε, που αποτελούν φόβητρο για τον αντίπαλο, μπλοκάρουν σουτ και μαζεύουν τα ριμπάουντ. Με καλή αμυντική συμπεριφορά, έλεγχο ρυθμού, ο Φίλιππος μέχρι σήμερα φέρνει το ματς στα μέτρα του και παίρνει της νίκες. Κατά συνέπεια, σίγουρα δεν είναι τυχαίες οι επιτυχίες του.

Στα του ματς τώρα, Δεληγιώργης, Γκιουλέκας, Τραϊανός σήκωσαν μεγάλο βάρος. Με χρόνο συμμετοχής μεγαλύτερο των 30 λεπτών, με διψήφιο αριθμό πόντων και με πολλές και σκληρές μάχες στην άμυνα, ήταν οι κορυφαίοι του Φιλίππου. Πρόσωπο του ματς όμως ήταν ο Δεληγιώργης. Τα νούμερα του ήταν εντυπωσιακά: Σχεδόν 38 λεπτά αγώνα, 18 πόντοι με 5/5 βολές, 5/7 δίποντα και 1/2 τρίποντα, 6 ασίστ και 5 κλεψίματα.

Πολύτιμος και ο Τάσος Κασαμπαλής. Σε 33 λεπτά παιχνιδιού σημείωσε 6 πόντους, είχε 4 τάπες, 4 ασίστ και 9 ριμπάουντ.

Σε κακή μέρα ήταν ο Λιθουανός Μάρτινς Αμπέλε. Ενώ μπήκε ορεξάτος, η τάπα από τον πολύ κοντίτερο του Δρόσο σε κάρφωμα που επιχειρούσε τον έβγαλε εκτός παιχνιδιού. Γι αυτό και ο προπονητής του δεν τον άφησε στο παρκέ περισσότερο από 6 λεπτά.

Αυξάνεται ματς με ματς το φίλαθλο κοινό στα ματς του Φιλίππου. Οι νίκες της ομάδας αλλά και το θέαμα που προσφέρουν, αύξησαν τον αριθμό των φιλάθλων.

Με πολιτικά από τον πάγκο παρακολούθησε και αυτό το ματς ο Γιώργος Τριχόπουλος που δεν ξεπέρασε τον τραυματισμό του. Η συμμετοχή του Βεροιώτη γκαρντ παραμένει αμφίβολη και για το ματς της Λιβαδειάς.

Μεταξύ των φιλάθλων και ο βουλευτής Ημαθίας Λάζαρος Τσαβδαρίδης.