"Ζέστανε" το μπασκετικό κοινό ο Φίλιππος (σχόλια & φωτορεπορτάζ)

filippos psixiko2

Τον Βασίλη Τσακίρη τίμησε πριν την έναρξη του αγώνα με το Ψυχικό η διοίκηση του Φιλίππου. Την βράβευση έκανε ο πρόεδρος του Φιλίππου Γιώργος Τραπεζανλίδης. Ο Βασίλης Τσακίρης αποτέλεσε για πολλά χρόνια την κολώνα της Βεροιώτικης ομάδας. Ήρθε στον Φίλιππο από τη Νάουσα, στις αρχές της δεκαετίας του '90 και έπαιξε μέχρι το Μάη του 2012 στον Βεροιώτικο σύλλογο. Όταν η ομάδα έπεσε στο τοπικό πρωτάθλημα στα τέλη της δεκαετίας του '90 μεταγράφηκε στην Καλαμαριά αλλά όταν ανέλαβε ο Δημήτρης Γκίμας προπονητής επέστρεψε στον Φίλιππο.

Άρχισε να ζεσταίνεται και το Βεροιώτικο κοινό. Η νίκη στο Ηράκλειο σε συνδυασμό με τις καλές εμφανίσεις στο κύπελλο, αύξησαν τους φιλάθλους στο κλειστό του Μακροχωρίου. Όχι στα επίπεδα που θέλει η διοίκηση του Φιλίππου αλλά θα μπορούσε να πει κανείς ότι η Σαββατιάτικη εικόνα αποτελεί μια καλή αρχή.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Φίλιππος στηρίχθηκε κυρίως στην ομαδικότητα και την πολύ καλή του άμυνα.

Κορυφαίος του Φιλίππου στο ματς ήταν αναμφισβήτητα ο Σωτήρης Γκιουλέκας. Με 19 πόντους σε 26 λεπτά με 3/3 τρίποντα και 8 ριμπάουντ ήταν ο εκτελεστής του Ψυχικού. Εκτός από τα παραπάνω νούμερα, σημαντική ήταν η συμβολή του Γκιουλέκα και στην άμυνα.

Την πρώτη του εμφάνιση μπροστά στο Βεροιώτικο κοινό έκανε ο Μάρτινς Αμπέλε. Ο Λετονός έπαιξε σχεδόν ένα δεκάλεπτο και πέτυχε 6 πόντους με 3/4 προσπάθειες, μάζεψε 4 ριμπάουντ και αποτέλεσε φόβητρο στους αντιπάλους παίκτες. Υστερεί σε φυσική κατάσταση γι αυτό δεν έπαιξε περισσότερο.

Φόβητρο αποτέλεσε και ο Τάσος Κασαμπαλής. Έπαιξε 22 λεπτά, σημείωσε 9 πόντους και μάζεψε 10 ριμπάουντ.

Μπορεί να τελείωσε το ματς χωρίς πόντους (τέσσερα άστοχα σουτ) ωστόσο είχε τον μεγαλύτερο χρόνο στο ματς. Ο Πλιούκας έπαιξε 37 λεπτά και σήκωσε μεγάλο βάρος τόσο αμυντικά όσο και οργανωτικά.

Στην αποστολή του Φιλίππου ήταν και ο Γιώργος Τριχόπουλος αλλά δεν χρησιμοποιήθηκε καθόλου λόγω τραυματισμού.

Από την πλευρά του Ψυχικού μόνο οι Μάντζαρης και Παπανικολάου κατάφεραν να βρουν λύσεις απέναντι στην πολύ καλή Βεροιώτικη άμυνα.