Γκίμας: "Ο Πανερυθραϊκός ήθελε περισσότερο το ματς"

gimas paner

Μετά το τέλος του αγώνα Φίλιππος Βέροιας - Πανερυθραϊκός οι δυο τεχνικοί Δήμητρης Γκίμας και Δημήτρης Χουχουλής μίλησαν στους δημοσιογράφους για το παιχνίδι. Αναλυτικά τα όσα είπαν :

Δημήτρης Χουχουλής : « Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον Δημήτρη Γκίμα και τους ανθρώπους του Φιλίππου Βέροιας που κατάφεραν μετά από ένα δύσκολο καλοκαίρι να κρατήσουν την ομάδα ζωντανή και να συνεχίσει να υπάρχει στην Α2. Θεωρώ ότι τις ομάδες της περιφέρειας τις έχει ανάγκη το μπάσκετ. Τους εύχομαι καλή συνέχεια και να πετύχουν τους στόχους τους. Όσο αφορά το παιχνίδι ο Φίλιππος ήταν αυτός που είχε πιο πολύ άγχος από εμάς, ένα συστατικό του παιχνιδιού που οι παίκτες πρέπει να το διαχειριστούν σωστά ώστε να μπορέσουν να ξεπεράσουν τέτοια παιχνίδια. Κάτι ανάλογο έγινε μ' εμάς στο προηγούμενο παιχνίδι με τα Πεύκα. Υπάρχει όμως μια μεγάλη διαφορά. Η δική μας η ομάδα έχει παίκτες που είναι 3 χρόνια μαζί, τα παιδιά ξέρουν ο ένας τον άλλο και είναι πιο εύκολο να διαχειριστούν τέτοια παιχνίδια σε αντίθεση με τον Φίλιππο που η ομάδα στήθηκε στο παρά πέντε και ήταν πολύ δύσκολο να επικοινωνήσουν οι παίκτες μεταξύ τους. Η αλήθεια είναι ότι φανήκαμε πιο τυχεροί στα τελευταία λεπτά. Τα παιδιά έδειξαν ότι είχαν διάθεση για νίκη και ειδικά στο τελευταίο δεκάλεπτο. Κατάφεραν και πέτυχαν κάποια κρίσιμα καλάθια και έτσι εκπληρώθηκε ο στόχος. Είναι μια νίκη που ούτε μας σώζει αλλά μας κάνει λίγο πιο ευχάριστη την συνέχεια. Ελπίζω ο Φίλιππος να βρει τη δύναμη να συνεχίσει»

Δημήτρης Γκίμας : «Να ευχαριστήσω τον κο Χουχουλη για τα καλά του λόγια προς την ομάδα. Νομίζω ότι με την εικόνα που είχε το παιχνίδι χάσαμε δίκαια. Προσωπικά έχω την εντύπωση ότι η ομάδα του Πανερυθραϊκού ήθελε περισσότερο το παιχνίδι από εμάς. Ήταν πιο ήρεμη κατά την διάρκεια του αγώνα σε αντίθεση με εμάς που είχαμε άγχος. Ειδικά στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν τραγικοί στο θέμα της άμυνας. Δώσαμε την ευκαιρία για πολλά σουτ ξέροντας ότι ο Πανερυθραϊκός είναι μια ομάδα που σουτάρει πολύ καλά και ευτυχώς μπορέσαμε και είμασταν μόνο 3-4 πόντους πίσω στο σκορ. Στο δεύτερο ημίχρονο προσπαθήσαμε περισσότερο στην άμυνα. Δεν είμαστε όμως ακόμη έτοιμοι να διαχειριστούμε καλά τα παιχνίδια. Δεν έχουμε καλές συνεργασίες. Κάποιες πεντάδες που δοκιμάσαμε σήμερα δεν τις είχαμε δει στην προπόνηση και αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία αλλά την πραγματικότητα. Ελπίζω από δω και πέρα να δουλέψουμε πιο στοχευμένα. Έχω αρκετά παράπονα από τον κο Δεληγιαννίδη και τον κο Λόρτο. Δεν νομίζω ότι ο Φίλιππος θα είναι από τις ομάδες που θα κινδυνέψουν να υποβιβαστούν. Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας. Το πρωτάθλημα είναι δύσκολο και δεν νομίζω ότι υπάρχει ομάδα που να ξεχωρίζει προς τα κάτω. Υπάρχουν ακόμη 25 παιχνίδια και πρέπει να βρούμε την δύναμη να δουλέψουμε.»