Παρέμβαση Τραπεζανλίδη για τις εξελίξεις στο τμήμα μπάσκετ

trapezanlidis giorgos

Επιστολή με την οποία παίρνει θέση για τις εξελίξεις στο τμήμα μπάσκετ του Φιλίππου έστειλε ο πρώην πρόεδρος Γιώργος Τραπεζανλίδης. Στην επιστολή αναφέρει:

«Όλη αυτή η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί το τελευταίο διάστημα με αποκορύφωμα τη χθεσινή ημέρα και την αποχώρηση του Ηλία Λαζού αλλά και όσα ειπώθηκαν δεν ήταν δυνατόν να με αφήσουν αδιάφορο.

Μια αποχώρηση που πιστεύω έχει να κάνει στο ότι ο κόσμος δεν στήριξε και δεν ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα που είχε γίνει το καλοκαίρι. Αυτό που βλέπω, δυστυχώς, είναι ότι το οικοδόμημα που λέγεται ομάδα μπάσκετ Φίλιππος, το οποίο το «έκτισα» με πολύ μεγάλο αγώνα, μεράκι και αγάπη γκρεμίζεται. Θεωρώ ότι είναι τεράστιο λάθος η ομάδα να μην παραστεί στο πρωτάθλημα της Α2 και να αναγκαστεί να παίξει στο Β΄ τοπικό.

Ο Ηλίας, όλο το καλοκαίρι, έκανε μια πολύ μεγάλη προσπάθεια να έρθουν στην ομάδα κι άλλοι επενδυτές, χορηγοί κλπ αλλά δυστυχώς αυτό δεν καρποφόρησε. Κάποιοι το έκαναν αλλά δεν είναι αρκετό. Όπως έχω δηλώσει και παλιότερα εγώ αδυνατώ να συνεισφέρω οικονομικά αλλά είμαι δίπλα στην ομάδα και ότι περνάει από το χέρι μου θα το κάνω.

Έτσι μετά και την απόφαση του ΑΣΕΑΔ να παίξει η ομάδα στην Α2 κινητοποιήθηκα ξανά, ασχολήθηκα και είχα επαφές με ανθρώπους και φορείς για την εξασφάλιση χρημάτων τα οποία ανέρχονται περίπου στα 10.000 ευρώ, και υπάρχουν διαθέσιμα. Φυσικά ξέρω οτι αυτά δεν φτάνουν. Και όχι μόνο δεν φτάνουν αλλά υπάρχει ένα άνοιγμα περίπου 20.000 ευρώ τα οποία όμως θεωρώ ότι δεν είναι λόγος για να μην παρουσιαστεί η ομάδα στην Α2.

Όπως γνωρίζετε έγινε μια πρόταση από τους ανθρώπους του μπάσκετ στην γενική συνέλευση του συλλόγου για απόσχιση του τμήματος. Ο λόγος ήταν καθαρά για να μπορέσει να προχωρήσει το τμήμα αυτό. Ξέραμε τα προβλήματα που θα παρουσιαστούν την επόμενη ημέρα και που δυστυχώς τα βρίσκουμε σήμερα μπροστά μας.

Ξέραμε που βαδίζουμε, ξέραμε που πάμε. Και ενώ είχαμε μιλήσει τον Ιούνιο ότι το σωματείο πρέπει να λειτουργήσει σωστά και σύμφωνα με τα τελευταία χρόνια λειτουργίας η απόσχιση νομίζω είναι μονόδρομος όχι γιατί το θέλουμε έτσι απλά αλλά επειδή δεν γίνεται αλλιώς. Η γενική συνέλευση όμως αποφάσισε να μην προσχωρήσει σε μια τέτοιου είδους πράξη.

Και εγώ αυτής της άποψης μπορεί να ήμουν τα 2 χρόνια που διοίκησα το σύλλογο αλλά δεν άφησα κανένα τμήμα του συλλόγου με όσα παιδιά κι αν έχει αυτό να υπολειτουργήσει και να μην «κλείσει» την σεζόν. Δεν έδωσα το παραμικρό δικαίωμα, παρότι ασχολήθηκα με το μπάσκετ όλα τα χρόνια να μην ασχοληθώ με κάποιο άλλο τμήμα και να το αφήσω στην μοίρα του.

Ασχολήθηκα και με το χάντμπολ και χάρη σε εμένα η ομάδα χάντμπολ παρέμεινε στην Α1 εθνική κατηγορία. Σήμερα τα παιδιά και άνθρωποι του χάντμπολ κάνουν μια αξιέπαινη προσπάθεια η ομάδα να επανέλθει στην θέση που της αρμόζει. Μπράβο σ' αυτούς που βρέθηκαν να επενδύσουν πάνω στην ομάδα και στην δύσκολη αυτή προσπάθεια.

Η σημερινή διοίκηση δήλωσε και δεσμεύτηκε ότι θα είναι δίπλα σε όλα τα τμήματα. Αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα τμήμα που έχει σοβαρό πρόβλημα. Ένα τμήμα στο οποίο έχουμε δώσει πάρα πολλά λεφτά, το οποίο το έχουμε φτάσει πάρα πολύ ψηλά και αυτή τη στιγμή, δυστυχώς είναι έτοιμο να διαλυθεί.

Δεν θα δεχθώ σε καμία περίπτωση ο Φίλιππος να μην παρουσιαστεί στην Α2 κατηγορία. Θεωρώ ότι είναι λάθος και καλώ όλο τον κόσμο της Βέροιας, όλο τον κόσμο που αγαπάει το μπάσκετ και τον Φίλιππο να κινητοποιηθεί και να βοηθήσει, έστω και την ύστατη στιγμή, την προσπάθεια των ανθρώπων που «τρέχουν» την ομάδα σήμερα.

Καλώ επίσης την διοίκηση που ξέρω ότι αγωνίζεται για το καλό του συλλόγου να βοηθήσει όσο είναι δυνατόν να καλυφθεί αυτό το οικονομικό «άνοιγμα» για να μπορέσει η ομάδα να παρουσιαστεί στην Α2. Θα είναι έγκλημα και μεγάλο βάρος ευθύνης για όλο τον κόσμο που υπάρχει σήμερα στον Φίλιππο.

Δεν θα μπορούσα να φανταστώ υπό την προεδρεία μου να αναλάβω τέτοια ευθύνη και να καταστρέψω ένα τμήμα όπως βέβαια και δεν άφησα να γίνει κάτι τέτοιο ξοδεύοντας αρκετά χρήματα σε όλα τα τμήματα του συλλόγου όταν τα χρειάστηκαν.»