tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Νάουσα: Γνωριμία Ατόμων με Αναπηρία με το χιόνι και την χιονοδρομία

Παρουσία της Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεωνκ. Δόμνας Μιχαηλίδου θα πραγματοποιηθεί η πρότυπη δράση, που διοργανώνει ο Δήμος Νάουσας με πρωτοβουλία του Δημάρχου κ. Νικόλα Καρανικόλα, την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου, στo Χιονοδρομικό Κέντρο «3-5 Πηγάδια», με τίτλο «know the snow», η οποία αφορά στην γνωριμία Ατόμων με Αναπηρία με το χιόνι, την χιονοδρομία και το βουνό.

Στόχος της δράσης είναι η εναλλακτική προσέγγιση σε αθλητικού τύπου δραστηριότητες (γνωριμία με χιονοπαιχνίδια,  χιονοπατίδες, πεζοπορία με ορειβατικά μπαστούνια,  κατασκευές στο χιόνι, βόλτα με snow mobile κ.ά.)  παιδιών, εφήβων και νέων ΑμεΑ, με την συνδρομή και εποπτεία ειδικών σε θέματα άθλησης – χιονοδρομίας, ώστε να δοθεί η δυνατότητα σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού,  να γνωρίσουν και να χαρούν τα οφέλη της επαφής με το χιόνι και τις ομορφιές του βουνού.

Με την πρωτοβουλία αυτή, η Δημοτική Αρχή Νάουσας, στηρίζει έμπρακτα το δικαίωμα της ισότιμης συμμετοχής και προαγωγής ευάλωτης  μερίδας  συμπολιτών, δίνοντας το μήνυμα της αναγκαιότητας των ίσων ευκαιριών για όλους.

Σκοπός τη εκδήλωσης είναι η πιλοτική αυτή δράση να αποτελέσει την αφετηρία για συνεργασίες και συμπράξεις, που θα συμβάλλουν σε περαιτέρω πρωτοβουλίες και ενέργειες του Δήμου Νάουσας για την προσβασιμότητα Ατόμων με Αναπηρία σε χώρους, όπως είναι το Χιονοδρομικό Κέντρο των 3-5 Πηγαδιών, το Δημοτικό Κολυμβητήριο Νάουσας κ.ά.

Στην εκδήλωση της Κυριακής θα συμμετάσχουν παιδιά, έφηβοι και νέοι  ΑμεΑ από το ΚΔΑΠ – ΜΕΑ του Δήμου Νάουσας,   το Ειδικό Σχολείο Νάουσας, το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Νάουσας και  το  «ΥΦΑΔΙ»,  ενώ από την Βέροια θα συμμετάσχουν το μικτό Κέντρο Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας Απασχόλησης και Κατάρτισης ΑμεΑ « Τα Παιδιά της Άνοιξης», ο Σύλλογος Μέριμνας Ατόμων με Αυτισμό (Μ.Α.μΑ.), το Ενιαίο Ειδικό Γυμνάσιο και Λύκειο Ημαθίας και το Αθλητικό Σωματείο Ατόμων με Αναπηρία Ημαθίας «Αιγές».

Η δράση θα πραγματοποιηθεί στο χιονοδρομικό κέντρο από τις 10:30 έως τις 13:30, ενώ οι αθλητικές δραστηριότητες θα πραγματοποιηθούν με την πολύτιμη συνδρομή και καθοδήγηση των προπονητών του ΕΟΣ Νάουσας, καθηγητών φυσικής αγωγής, των γυμναστών και εκπαιδευτικών των προαναφερόμενων ειδικών σχολείων και  συλλόγων, καθώς και  εθελοντών.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69