tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Οι Ορειβάτες του ΕΟΣ Νάουσας στα Πιέρια, στην κορυφή Κτένι

Στα Πιέρια Όρη και συγκεκριμένα στην κορυφή "Κτένι" στα 1791 μ. υψόμετρο , ανέβηκαν το Σάββατο 19 Οκτωβρίου τρεις ορειβάτες μέλη του Ε.Ο.Σ. Νάουσας , οι : Γιώργος Καισαρίδης , Κώστας Μάϊνος και Θωμάς Μητσκόπουλος.

Τα Πιέρια όρη αποτελούν το φυσικό σύνορο μεταξύ των νομών Πιερίας , Κοζάνης και Ημαθίας και στα νότια μέσω του Τίταρου συνδέονται με τον Όλυμπο, είναι από τα πιό δασωμένα βουνά της Ελλάδας με δάση φυλλοβόλων και κωνοφόρων. Ψηλότερη κορυφή τους το Φλάμπουρο με 2193 μ , υψόμετρο. Η πορεία για την κορυφή ξεκίνησε νωρίς το πρωί από το ορειβατικό καταφύγιο της Άνω Μηλιάς , πέρασε μέσα από πανέμορφα δάση με Καστανιές , Οξιές και Πεύκα και έφτασε στον τελικό προορισμό στην κορυφή "Χτένι" . Το συνολικό μήκος της διαδρομής ήταν 16 χιλιόμετρα και είχε 720 μέτρα θετική υψομετρική διαφορά , καλύφτηκε σε 4 ώρες και 15 λεπτά.

Στην επιστροφή οι ορειβάτεςσυναντήθηκαν στο καταφύγιο της Άνω Μηλιάς και με άλλους ορειβάτες , μιας και το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε ήταν η 2η συνάντηση περιφέρειας ορειβατικών συλλόγων της Κ.Δ. Μακεδονίας με βασικό σύνθημα "ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ".

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69