Logo

ΑΟΡΓ: 14 μετάλλια στο διεθνές τουρνουά Armonia Cup

Το καλύτερο για το τέλος άφησαν οι αθλήτριες του ΑΟΡΓ Βέροιας στο Διεθνές τουρνουά ARMONIA CUP. Στο τελευταίο τους αγώνα που συμπλήρωσε έναν μαραθώνιο αγώνων, αφού ήταν ο τρίτος κατά σειρά μέσα σε τρεις μόλις εβδομάδες, οι αθλήτριες του συλλόγου άρχισαν την συγκομιδή μεταλλίων από την Παρασκευή και την ολοκλήρωσαν την Κυριακή το βράδυ κατακτώντας συνολικά 14 μετάλλια, εκ των οποίων 5 χρυσά, 2 ασημένια, 7 χάλκινα και πολλά πλασαρίσματα στις οχτάδες.

Σαρωτική και με κεκτημένη ταχύτητα η Καλοϊδου Κωνσταντίνα στην κατηγόρια των κορασίδων 2007, που δεν άφησε περιθώριο σε καμία να αμφισβητήσει την ανωτερότητα της, κατακτώντας την πρώτη θέση σε όλα τα όργανα και φυσικά στον σύνθετο αγώνα. Χρυσό μετάλλιο στην μπάλα με 12500 βαθμούς και την μεγαλύτερη βαθμολογία του αγώνα, χρυσό στο στεφάνι με 12300 βαθμούς, χρυσό και στο σύνθετο καθηλώνοντας με τις εκτελέσεις της .

Επιτυχιών συνέχεια και για την Χωματα Ελισάβετ στην κατηγορία των γυναικών. Παρά το μουδιασμένο ξεκίνημα στο στεφάνι όπου δεν απέφυγε τα λάθη, ανέκαμψε ταχύτατα εκτελώντας δυο υποδειγματικά προγράμματα σε κορίνες με 12850 βαθμούς και κορδέλα με 11950 βαθμούς κατακτώντας την πρώτη θέση και στα δυο όργανα και την δεύτερη θέση στον σύνθετο αγώνα, πιστοποιώντας ότι είναι μια εκ των κορυφαίων αθλητριών αυτήν την στιγμή στην Ελλάδα.

Η ατυχία που κυνηγάει την Δουλκεριδου Ελένη (κορασίδα 2007) τους τελευταίους μήνες έκανε και πάλι την εμφάνιση της. Ενώ η αθλήτρια πήρε θέση για να αγωνισθεί στο σχοινί, κόλλησε η μουσική της δυο φορές, με αποτέλεσμα οι κριτές να της ζητήσουν να αποχωρήσει από τον αγωνιστικό χώρο. Οι άνθρωποι του συλλόγου κατέβαλλαν κάθε δυνατή προσπάθεια και διόρθωσαν το πρόβλημα και η Ελένη παρά το άγχος που την είχε πλημμυρίσει βαθμολογήθηκε με 10750 βαθμούς και την τρίτη θέση, ενώ στην μπάλα βαθμολογήθηκε με 11550 καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση επίσης. Στον σύνθετο αγώνα ήταν 6η , ενώ τιμήθηκε με το ειδικό βραβείο της καλύτερης χορογραφίας του τουρνουά.

Στην κατηγορία των νεανίδων 2006 που φέτος έχει εξαιρετικά δυνατό συναγωνισμό αγωνίσθηκαν η Παυλιδου Μαρία και η Βέργου Σοφία.

Η Μαρία εκτέλεσε το πρόγραμμα με κορίνες με χάρη και μπρίο και βαθμολογήθηκε 12200 βαθμούς καταλαμβάνοντας την δεύτερη θέση, ενώ οι 10850 βαθμοί με τους οποίους αξιολογήθηκε στην μπάλα της χάρισαν την τρίτη θέση και οι 8400 βαθμοί στο ομολογουμένως ποιο δύσκολο όργανο. την κορδέλα, την κατέταξαν πάλι στην τρίτη θέση. Η ολοκλήρωση του καταπληκτικού της αγώνα επιβραβεύτηκε με την κατάληψη της τρίτης θέσης στον σύνθετο αγώνα.

Εμφάνιση επιβράβευση για την σκληρή δουλειά που κάνει καθημερινά πραγματοποίησε η Βέργου Σοφία. 10700 βαθμοί και πέμπτη θέση στην μπάλα, 7850 βαθμούς στην κορδέλα και την 4η θέση όπου κυριολεκτικά της “έκλεψε” το μετάλλιο η Παυλιδου την τελευταία στιγμή και 8800 βαθμούς στο σχοινί και την 6η θέση. Στο σύνολο κατετάγη 7η ανάμεσα σε 25 αθλήτριες και άφησε υποσχέσεις για το μέλλον.

Εμφανίσεις έκπληξη, όχι για τις προπονήτριες τους βεβαίως, πραγματοποίησαν οι μικρότερες αθλήτριες του συλλόγου αποσπώντας μετάλλια και καλά πλασαρίσματα στις οχτάδες.

Η Ιντου Αντωνία, κορασίδα 2008, κατέλαβε την τρίτη θέση στο πρόγραμμα με σχοινί με 9150 βαθμούς ενώ μια ατυχία στην μπάλα της στέρησε την δυνατότητα να διεκδικήσει μια θέση στην οχτάδα τόσο στο όργανο όσο και στον σύνθετο αγώνα.

Η Μήτσιου Μαρία και η Μοτσιοπούλου Στέλλα παγκορασίδες πρώτης χρονιάς γεννημένες το 2010 πάτησαν για πρώτη φορά αγωνιστικό ταπί. Η Μαρία κατέλαβε την τρίτη θέση στην μπάλα με 5400 βαθμούς ενώ στο ίδιο όργανο η Στέλλα βρέθηκε οριακά εκτός της οχτάδας καταλαμβάνοντας την 9η θέση. Η Μαρία ήταν επίσης 5η στο πρόγραμμα χωρίς όργανο και 8η στο σύνθετο.

Δήλωση του Προέδρου του ΑΟΡΓ Βέροιας κ Ευθυμίου Χωματά :

"Για τρίτη φορά μέσα σε έναν μήνα καλούμαι να δώσω συγχαρητήρια στις αθλήτριες μας και τις προπονήτριες τους Σανσαριδου Μαρία, Χωματα Κυριακή, Δίντση Βασιλική και την δασκάλα του μπαλέτου Natalia Knyazeva. Αυτό που συμβαίνει φέτος είναι εκπληκτικό!!! Ειλικρινά δεν το περίμενα και νομίζω και πολλοί άλλοι. Οι περισσότερες από τις αθλήτριες μας είναι μέσα στις καλύτερες της κατηγορίας τους και μάλιστα όχι μόνο στην περιφέρεια μας αλλά και πανελλαδικά.

Πρώτη και καλύτερη η Κωνσταντινα Καλοϊδου που καθήλωσε και ταρακούνησε πολλούς με τις εκρηκτικές εμφανίσεις της. Ακολουθεί η ισάξια της Ελένη Δουλκεριδου που αν και αντιμετώπισε διάφορες ατυχίες, κυρίως υγείας στους τρεις τελευταίους αγώνες « πάλεψε » και δικαιώθηκε. Αν βρεθεί σε φυσιολογική κατάσταση θα μιλάμε για ένα αχτύπητο δίδυμο στο μέλλον, πανελλαδικά.

Η Ελισάβετ Χωματα έδειξε ότι αν τις βγουν τα δύσκολα προγράμματα της οι βαθμολογίες της θα είναι πολύ υψηλές. Πολλοί χάρηκαν την εμφάνιση της στο πρόγραμμα με τη μπάλα και τις φανταστικές κορίνες.

Η Μαρία Παυλιδου με τις εμφανίσεις της φέτος σταθεροποιείται στις καλύτερες αθλήτριες της κατηγορίας της (νεανίδες).
Ανοδική η εμφάνιση της Σοφίας Βέργου και της Αντωνίας Ιντου και ελπιδοφόρα η παρθενική εμφάνιση της Μαρίας Μητσιου καθώς και της Στέλλας Μοτσιοπουλου.

Οι επιδόσεις των αθλητριών του ΑΟΡΓ ΒΕΡΟΙΑΣ αναγκάζουν όλους μας (γονείς, διοίκηση του συλλόγου, υπευθύνους του Δήμου μας) να ασχοληθούμε με μεγαλύτερη υπευθυνότητα για την εξέλιξη τους".

Copyright © 2007 - 2023 - Πληροφοριοδότης Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται - Ανάπτυξη LEONweb