tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Νέα του ΕΟΣ Νάουσας

Η αθλήτρια του ΕΟΣ Νάουσας Μαρία Ντάνου επέλεξε να κλείσει τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις για τη συγκεκριμένη χιονοδρομική χρονιά συμμετέχοντας σε μια ιδιαίτερα δημοφιλή διοργάνωση το μαραθώνιο σκι δρόμων αντοχής στο Έγκαντιν της Ελβετίας στις 10 Μαρτίου.

Στον απαιτητικό αγώνα των 42χλμ τερμάτισε στην 75η θέση με συμμετοχή 16000 αθλητών.

Στην ίδια διοργάνωση συμμετείχαν και ο Θανάσης Χατζηφωτιάδης μέλος του ΔΣ, ο αθλητής μας επίσης Θεόδωρος Παμπουχίδης για δεύτερη συνεχή χρονιά, και το μέλος του Ε.Ο.Σ Νάουσας Χρήστος Παππάς.

eos OLYMPUS

Ναουσαίοι Ορειβάτες στα 2912 μέτρα υψόμετρο

Στην 2η ψηλότερη κορυφή του Ολύμπου και της χώρας μας , το Σκολιό στα 2912 μέτρα υψόμετρο , ανέβηκαν την Καθαρά Δευτέρα (11-3-2019) τρείς συμπολίτες ορειβάτες, μέλη του Ε.Ο.Σ. Νάουσας, οι : Γιώργος Καισαρίδης , Κώστας Μάϊνος και Θωμάς Μητσκόπουλος . Η διαδρομή τους ξεκίνησε από τις «Βρυσοπούλες» και συγκεκριμένα από την θέση «Νίκη» που βρίσκεται το στρατόπεδο του ΚΕΟΑΧ ( Κέντρο Εκπαίδευσης Ορεινού Αγώνα Χιονοδρόμων) στα 1820 μέτρα υψόμετρο και με πορεία προς το καταφύγιο έκτακτης ανάγκης «Κώστα Μιγκοτσίδη» στα 2450 μέτρα υψόμετρο , συνέχισε περνώντας από τον αυχένα του Αγίου Αντωνίου και μετά από ανάβαση μέσα σε τρελό πραγματικά αέρα μεγάλης έντασης από τα 2500 μέτρα υψόμετρο, κατέληξε στην κορυφή Σκολιό.

Απίστευτη η θέα ,από την κορυφή έβλεπες από τον Θερμαϊκό κόλπο μέχρι την Χαλκιδική και τον Άθωνα , ενώ γύρω οι κορυφές του Ολύμπου : Μικρή και Μεγάλη Τούμπα , Προφήτης Ηλίας , Μύτικας , Στεφάνι , Σκάλα , Άγιος Αντώνιος , Πάγος , Καλόγερος , Κακάβρακας , Μεταμόρφωση , Χρηστάκι , Κίτρος αλλά και το απύθμενα βάραθρο από τα Καζάνια σε έκαναν να αισθάνεσαι ότι είσαι στην κορυφή του κόσμου . Ενώ στην επιστροφή η θέα της «Μεγάλης Γούρνας» που βρίσκεται το καταφύγιο «Χρηστάκι» συμπλήρωνε το πάζλ του πανοράματος του Ολύμπου. Μακρύτερα ο χιονισμένος Γράμμος , ο Σμόλικας, τα Πιέρια , το Βέρμιο , το Άσκιο και άλλα βουνά σε ταξίδευαν στον ορίζοντα και στα βουνά της χώρας μας.

Το μήκος της διαδρομή ήταν 14 χιλιόμετρα και 700 μέτρα ενώ το σύνολο της θετικής υψομετρικής διαφοράς 1354 μέτρα και καλύφθηκε σε 4 ώρες και 40 λεπτά πορεία σε βαθύ χιόνι.

Ένα ακόμα λοιπόν ταξίδι στον επιβλητικό ορεινό όγκο του Ολύμπου , που λόγο της λαμπερής επικάλυψης χιονιού που ακόμα και το καλοκαίρι έχει πήρε το όνομα του , από την ρίζα λαμπ – λάμπω , Ολολαμπής , ΟΛΥΜΠΟΣ !

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69