tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Θετικός στην στήριξη του σχεδιασμού της Εθνικής Ανδρών χάντμπολ ο δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης

vorgia new photo

Η Ομοσπονδία Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος (Ο.Χ.Ε.) στα πλαίσια του σχεδιασμού των Εθνικών Ομάδων για τα επόμενα χρόνια, προγραμμάτισε σημαντικές συναντήσεις στις περιοχές της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας. Αντιπροσωπεία της ΟΧΕ αποτελούμενη από τον Πρόεδρο κ. Κώστα Γκαντή, τον α' Αντιπρόεδρο κ. Βασίλη Κρανιώτη και το μέλος του Δ.Σ. και της Επιτροπής Εθνικών Ομάδων κ. Γιάννη Στρατάκη είχαν συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Θεόδωρο Καρυπίδη και με τον Δήμαρχο Αμυνταίου κ. Κώστα Θεοδωρίδη, παρουσία του Αντιδημάρχου κ. Ευάγγελο Ακριτίδη.

Ο Δήμαρχος Αμυνταίου έγινε δέκτης πρότασης από την ΟΧΕ με στόχο την οικονομική ενίσχυση του προγραμματισμού των Εθνικών Ομάδων Γυναικών με κέντρο το Αμύνταιο και την ευρύτερη περιοχή, ως μία μόνιμη έδρα για τις Εθνικές ομάδες. Η ανταπόκριση τόσο του Περιφερειάρχη, όσο και του Δημάρχου ήταν θετική και το επόμενο διάστημα αφού διευθετηθούν όλες διαδικαστικές λεπτομέρειες, στόχος είναι μέσα στον Ιανουάριο ώστε να υπογραφεί μακροχρόνιο σύμφωνο συνεργασίας μεταξύ Περιφέρειας- Δήμου- ΟΧΕ.

Στην συνέχεια ο Πρόεδρος της ΟΧΕ συνοδευόμενος από τον α' Αντιπρόεδρο κ. Βασίλη Κρανιώτη, τον Πρόεδρο του Αερωπού Έδεσσας κ. Θωμά Μουμτζιδέλλη και τον προπονητή της ομάδας κ. Γιάννη Πηλαλίδη συναντήθηκαν με τον Δήμαρχο Έδεσσας κ. Δημήτρη Γιάννου με τον οποίο συζήτησαν την μόνιμη παρουσία και την οικονομική ενίσχυση της Εθνικής Ομάδας Κ18 στην πόλη της Έδεσσας.

Τέλος ο Πρόεδρος της ΟΧΕ συνοδευόμενος από το μέλος του Δ.Σ. της ΟΧΕ και Δημοτικό Σύμβουλο Βέροιας κ. Στέργιο Διαμάντη συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Βέροιας κ. Κώστα Βοργιαζίδη παρουσία του Αντιδημάρχου Αθλητισμού κ. Θεόφιλου Κορωνά. Η Ομοσπονδία ζήτησε από τον Δήμο την στήριξη του στην υλοποίηση του σχεδιασμού της Εθνικής Ανδρών με μόνιμη έδρα την Βέροια με τον Δήμαρχο Βέροιας να ανταποκρίνεται θετικά.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας των Δήμων Αμυνταίου και Βέροιας με την ΟΧΕ, οι Δήμοι διευρύνουν τρόπους χρηματοδότησης για την ανακατασκευή (αντικριστές κερκίδες) των κλειστών γυμναστηρίων Αμυνταίου και Μακροχωρίου, προκειμένου να πληρούν τις προδιαγραφές της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Χάντμπολ για διεθνείς συναντήσεις.

«Αμφίδρομη σχέση μεταξύ χάντμπολ και τοπικής κοινωνίας»

Ο Πρόεδρος της ΟΧΕ κ. Κώστας Γκαντής τόνισε: «Η Ομοσπονδία με βάσει τον προγραμματισμό των Εθνικών Ομάδων και βασιζόμενη στην ισχυρή παρουσία του αθλήματος σε Δήμους και κατ' επέκταση τις τοπικές κοινωνίες, όπου το χάντμπολ έχει πρωταγωνιστική παρουσία θα προσπαθήσει μέσα από σύμφωνα συνεργασίας με την τοπική αυτοδιοίκηση να κάνει την παρουσία των επιμέρους κατηγοριών των Εθνικών Ομάδων εντονότερη σε αυτές τις πόλεις. Η σχέση μεταξύ χάντμπολ και τοπικής αυτοδιοίκησης είναι και πρέπει να είναι αμφίδρομη, ειδικά στο επίπεδο των Εθνικών Ομάδων. Μία αποκεντρωμένη παρουσία των Εθνικών Ομάδων συνιστά βιώσιμη την λειτουργία τους και καθιστά τους φιλάθλους τους αθλήματος αρωγούς στις προσπάθειες των διεθνών αθλητών. Σε αυτή την προσπάθεια είμαστε σίγουροι ότι θα βρούμε ειλικρινείς συνομιλητές και συμμάχους, ειδικά σε περιοχές όπου το άθλημα έχει βαθιές τις ρίζες του και κυρίαρχο ρόλο στις τοπικές κοινωνίες».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Αερωπού Έδεσσας κ. Θωμάς Μουμτζιδέλλης δήλωσε: «Έγινε μία εποικοδομητική συνάντηση με τον Δήμαρχο Έδεσσας, ο οποίος είναι πολύ θετικός στο να στηρίξει την Εθνική ομάδα Κ18. Ο Δήμος περιμένει το καλεντάρι της Ομοσπονδίας με τις υποχρεώσεις του Εθνικού συγκροτήματος προκειμένου να προχωρήσει αυτή η τόσο σπουδαία συνεργασία. Η Ομοσπονδία Χάντμπολ θέλει να δώσει μία μόνιμη λύση για τις έδρες των Εθνικών ομάδων. Το άθλημα βγάζει μια εξωστρέφεια που μόνο καλό μπορεί να του προσφέρει στο μέλλον και την πρόοδο του».

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69