Logo

Νέα συστήματα σε Handball Premier, A1 Γυναικών- Ανέστειλε την λειτουργία του ο Ποσειδώνας Λουτρακίου

Εκδόθηκαν σήμερα και απεστάλησαν στα σωματεία οι ειδικές προκηρύξεις των πρωταθλημάτων Handball Premier και Α1 Γυναικών για την περίοδο 2016-2017.

Στην ειδική προκήρυξη της Handball Premier δεν αναγράφεται ο ΑΟ Ποσειδών Λουτρακίου, ο οποίος ενημέρωσε εγγράφως την Ομοσπονδία, ότι αναστέλλει την λειτουργία του ανδρικού τμήματός για ένα χρόνο.

Η κενωθείσα θέση που προκύπτει θα καλυφθεί έπειτα από αγώνα μπαράζ (πρώτο δεκαήμερο Σεπτεμβρίου), όπως αυτός προβλέπεται από την Γενική Προκήρυξη.

Η ΟΧΕ ενημέρωσε σχετικά τις επιλαχούσες ομάδες Σεριφάτο Αιγίου και ΓΣ Δράμα 1986, που κατέλαβαν τις δεύτερες θέσεις στον Νότιο και Βόρειο όμιλο της Α2 Ανδρών 2015-2016.

Αλλαγή συστήματος και έναρξη στις 24/9

Το πρωτάθλημα της Handball Premier περιόδου 2016-2017 θα αρχίσει στις 24 Σεπτεμβρίου 2016 και θα διεξαχθεί σε 3 φάσεις ως εξής:

Α’ ΦΑΣΗ: Τα 12 σωματεία που μετέχουν θα συναντηθούν με σύστημα ένας προς όλους σε δύο γύρους. Μετά την λήξη της Α΄ Φάσης οι ομάδες που κατέλαβαν τις θέσεις 1-4 προχωρούν στην Β΄ Φάση. Οι ομάδες που κατέλαβαν τις θέσεις 5-12 μετά το πέρας της Α΄ Φάσης καταλαμβάνουν τις αντίστοιχες θέσεις στην τελική κατάταξη. Οι ομάδες που κατέλαβαν τις θέσεις 11 και 12 υποβιβάζονται στην Α2 Ανδρών.

Β’ ΦΑΣΗ (1-4): Οι βαθμοί που έχουν τα σωματεία από την Α΄ Φάση διαιρούνται δια του 2 (ήμισυ) με την γνωστή διαδικασία της στρογγυλοποίησης αν ο αριθμός που προκύπτει είναι δεκαδικός (Π.χ.: 33β:2=16.5 με στρογγυλοποίηση 17) και συναντώνται μεταξύ τους ως ακολούθως:

1η αγωνιστική: 4-1, 2-3
2η αγωνιστική: 1-3, 2-4
3η αγωνιστική: 1-2, 3-4

Οι βαθμοί που συλλέγουν τα σωματεία κατά την Β΄ Φάση προστίθενται στους βαθμούς που έχουν μεταφέρει από την Α΄ Φάση.

Η ομάδα που παίρνει το +0,5 υστερεί σε περίπτωση ισοβαθμίας με κάποια άλλη ομάδα που έχει στρογγυλοποιημένη διαίρεση.

Γ’ ΦΑΣΗ (τελικοί): Οι ομάδες που κατέλαβαν την 1η και 2η θέση στη Β’ φάση παίζουν στον τελικό. Πρωταθλήτρια θα αναδειχθεί η ομάδα που θα φτάσει πρώτη στις 3 νίκες.

Έναρξη της Α1 Γυναικών στις 15/10

Το πρωτάθλημα της Α1 Γυναικών περιόδου 2016-2017 θα ξεκινήσει στις 15 Οκτωβρίου 2016 σε 2 φάσεις ως εξής:

Α’ ΦΑΣΗ: Τα 10 σωματεία που μετέχουν θα συναντηθούν με σύστημα ένας προς όλους σε δύο γύρους.
Οι ομάδες που κατέλαβαν τις θέσεις 3-10 μετά το πέρας της Α΄ Φάσης καταλαμβάνουν τις αντίστοιχες θέσεις στην τελική κατάταξη. Οι ομάδες που έχουν καταλάβει τις θέσεις 9 και 10 υποβιβάζονται στην Α2 Γυναικών.

Β’ ΦΑΣΗ (τελικοί): Οι ομάδες που κατέλαβαν την 1η και 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα μετά το πέρας της Α’ ΦΑΣΗΣ παίζουν στον τελικό. Πρωταθλήτρια θα αναδειχθεί η ομάδα που θα φτάσει πρώτη στις 3 νίκες.

Πρόγραμμα τελικών, καταργείται η δεύτερη παράταση

Τόσο στην Handball Premier, όσο και στην Α1 Γυναικών οι τελικοί θα διεξαχθούν με το ακόλουθο σύστημα μετά το πέρας της Β’ φάσης για τους Άνδρες και της Α’ φάσης για τις Γυναίκες:

Ο πρώτος και ο δεύτερος αγώνας θα διεξαχθούν στην έδρα της ομάδας που κατέλαβε την 1η θέση στον βαθμολογικό πίνακα, ο τρίτος και ο τέταρτος (αν χρειαστεί) στην έδρα της ομάδας που κατέλαβε την 2η θέση. Σε περίπτωση που η κάθε ομάδα επιτύχει από 2 νίκες (ανεξαρτήτως διαφοράς τερμάτων), και χρειαστεί και πέμπτος αγώνας τότε αυτός θα διεξαχθεί στην έδρα της ομάδος που κατέλαβε την 1η θέση στον βαθμολογικό πίνακα.

Οι τελικοί αγώνες θα διεξαχθούν τις παρακάτω ημέρες:
1ος τελικός- Παρασκευή
2ος τελικός- Κυριακή
3ος τελικός- Παρασκευή
4ος τελικός- Κυριακή (αν χρειαστεί)
5ος τελικός- Τετάρτη (αν χρειαστεί)

Σε περίπτωση ισοπαλίας στην κανονική διάρκεια των τελικών, θα ακολουθεί μια 10λεπτη παράταση και κατόπιν αν υπάρχει εκ νέου ισοπαλία η διαδικασία των πέναλτι.

Η τροποποίηση που έγινε σε σχέση με την περσινή περίοδο σχετικά με τις ημέρες και ώρες διεξαγωγής των αγώνων είναι την ημέρα Κυριακή, αφού πλέον μπορούν να διεξάγονται αγώνες με ώρα έναρξης έως τις 20:00, εάν η μετακίνηση της φιλοξενούμενης ομάδας είναι μικρότερη των 200 χλμ.

Copyright © 2007 - 2023 - Πληροφοριοδότης Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται - Ανάπτυξη LEONweb