tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Κομβικό ματς για Φίλιππο και ΠΑΟΚ στο Μακροχώρι

Τον ΠΑΟΚ θα υποδεχθεί την Μεγάλη Τετάρτη 27 Απριλίου, στο Μακροχώρι, ο Φίλιππος. Είναι το ματς που κλείνει την 3η αγωνιστική των πλέι οφ και είναι ιδιαίτερα κομβικό για τις δυο ομάδες. Ο Φίλιππος με νίκη εξασφαλίζει θέση στον τελικό του πρωταθλήματος ενώ ο ΠΑΟΚ πρέπει να κερδίσει για να διατηρήσει ζωντανές τις ελπίδες του για τον τελικό. Το παιχνίδι θα αρχίσει στις 8μμ.

Αγωνιστικά, ο Φίλιππος δεν θα έχει ούτε σε αυτό το ματς τον Μαστορογιάννη ενώ ο Βουτσάς θα είναι στην διάθεση του προπονητή του.

Μιλώντας για το ματς της Τετάρτης ο ίντερ του Φιλίππου Διογένης Αποστολίδης τόνισε: «Είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδια για εμάς. Με νίκη εξασφαλίζουμε την πρόκρισή μας στον τελικό της Α1. Πρέπει να δείξουμε τον καλύτερό μας εαυτό γιατί γνωρίζουμε τις δυνατότητες του αντιπάλου. Περιμένουμε τον κόσμο να είναι στο πλευρό μας».

 

Οι δυο ομάδες με αριθμούς

Το βράδυ της Μεγάλης Τετάρτης (20/4, 20:00), ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει τον Φίλιππο στο Μακροχώρι της Βέροιας και το paokhandball.gr αναλύει τα δεδομένα.

✔ Στην ειδική βαθμολογία των play off ο ΠΑΟΚ είναι τρίτος με 18 βαθμούς και ο Φίλιππος δεύτερος με 22. Αυτό σημαίνει ότι για να προκριθεί ο Δικέφαλος στους τελικούς του πρωταθλήματος πρέπει να κερδίσει και στους τρεις αγώνες που απομένουν (Φίλιππος εκτός, Διομήδης Άργους εκτός, Ποσειδών Λουτρακίου εντός) και παράλληλα ο Φίλιππος να ηττηθεί σε δύο αγώνες (ΠΑΟΚ εντός, ΑΣΕ Δούκα εντός, Διομήδης Άργους εκτός). Σε περίπτωση νίκης του Φιλίππου στον αγώνα της Μ. Τετάρτης, τότε η ομάδα της Βέροιας εξασφαλίζει και μαθηματικά τη συμμετοχή στους τελικούς με αντίπαλο τον Διομήδη Άργους.

✔ Ο Νίκος Κοκώνης χρειάζεται μόλις ένα γκολ για να φτάσει τα 1.000 στη μεγάλη κατηγορία. Με τα 8 γκολ που πέτυχε στον αγώνα της δεύτερης αγωνιστικής των play off κόντρα στο Δούκα, ο 33χρονος πίβοτ έφτασε τα 999 στη Handball Premier. Στην καριέρα του έχει σκοράει 580 γκολ με τη φανέλα του ΠΑΟΚ, 57 γκολ με τα χρώματα του Αθηναϊκού και 362 γκολ με την ομάδα που ξεκίνησε το Handball, τον ΒΑΟ. Από το 2006 έως το 2008 ο Νίκος Κοκώνης είχε αγωνιστεί στην Ισπανία με τη Γκρούπο Σιγκάρσι της Χιχόν.

✔ ΠΑΟΚ και Φίλιππος Βέροιας έχουν συναντηθεί δύο φορές στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Στον αγώνα του πρώτου γύρου (1/12) ο Δικέφαλος επικράτησε με 33-28 έχοντας σε φοβερή μέρα τον Αλέξη Αλβανό που τέλειωσε τον αγώνα με 13 γκολ και 10 ασίστ. Στον αγώνα του δεύτερου γύρου (9/3) ο Φίλιππος επικράτησε με 27-22. Αυτή ήταν η πρώτη νίκη για την ομάδα της Βέροιας επί του ΠΑΟΚ από τις 17/12/2008.

✔ Αναφορικά με τη στατιστική, ο ΠΑΟΚ σκοράρει 30,1 γκολ ανά αγώνα και δέχεται 24,1. Ο Φίλιππος σκοράρει κατά μέσο όρο 29,7 γκολ και δέχεται 22,7.

✔ Και οι δύο ομάδες είναι ιδιαίτερα εύστοχες στα πέναλτι. Ο ΠΑΟΚ έχει ποσοστό 80,8% με 80 γκολ σε 99 εκτελέσεις, ενώ ο Φίλιππος με 80 γκολ σε 106 εκτελέσεις έχει ποσοστό 75,5%.

✔ Στις δίλεπτες αποβολές, ο ΠΑΟΚ έχει δεχθεί 116 ποινές σε 24 αγώνες (4,8 ανά αγώνα) και ο Φίλιππος 111 (4,6).

✔ Δύο αθλητές έχουν φορέσει τη φανέλα και των δύο ομάδων. Ο Θάνος Κωστακίδης του ΠΑΟΚ προέρχεται από τις ακαδημίες του Φιλίππου Βέροιας, ενώ ο τερματοφύλακας του Φιλίππου, Γιώργος Κότσιφας φόρεσε τη φανέλα του ΠΑΟΚ από το 2006 έως το 2008.

✔ Ο προπονητής του Φιλίππου, Στέλιος Σεϊρεκίδης έχει κατακτήσει τίτλους και με τις δύο ομάδες. Αναδείχθηκε πρωταθλητής Ελλάδος το 2009 και το 2010 με τον ΠΑΟΚ, ενώ πρόσφατα πανηγύρισε την κατάκτηση του κυπέλλου Ελλάδος με την ομάδα της Βέροιας.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69