Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ΄Ανω Διάβαση Κλειδίου επί της Εγνατίας Οδού και στις αστικές οδούς της Τοπικής Κοινότητας Κλειδίου

Με στόχο την ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή της οδικής κυκλοφορίας, την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, την εξυπηρέτηση και ασφάλεια του κοινού, στα πλαίσια απαραίτητων εργασιών αποκατάστασης σκυροδέματος στην Α/Δ Κλειδίου (τοπικά και εκτός αυτοκινητοδρόμου), από την οποία διέρχεται (άνωθεν του αυτοκινητοδρόμου) η οδός σύνδεσης της Εγνατίας Οδού με την Τοπική Κοινότητα Κλειδίου, η Αστυνομική Διεύθυνση αποφάσισε έως 05-01-2019:

α) Τον πλήρη αποκλεισμό του κλάδου εξόδου του αυτοκινητόδρομου προς την Τοπική Κοινότητα Κλειδίου στο δεξιό/νότιο κλάδο της Εγνατίας Οδού (χ.θ. Κ 287+500), με την αντίστοιχη είσοδο προς τον αυτοκινητόδρομο να παραμένει ανοιχτή, με σήμανση μακράς διάρκειας.

β) Τον αποκλεισμό της Λωρίδας Έκτακτης Ανάγκης (ΛΕΑ) και στους δύο κλάδους της Εγνατίας Οδού, στο τμήμα που διέρχεται κάτω από την Άνω διάβαση Κλειδίου, από τη Χ.Θ. 287,350 έως τη Χ.Θ. 288,370, με σήμανση που αφορά εργασίες στο έρεισμα, μακράς διάρκειας σε αυτοκινητόδρομους. Η εν λόγω σήμανση πραγματοποιείται για γενική προειδοποίηση των οδηγών που κινούνται επί του αυτοκινητόδρομου.

γ) Τον κατά περίπτωση αποκλεισμό είτε της δεξιάς είτε της αριστερής λωρίδας κυκλοφορίας, σε εργοτάξια μικρής διάρκειας επί αυτοκινητοδρόμων, σε συνδυασμό με την προαναφερθείσα σήμανση αποκλεισμού της Λ.Ε.Α., στο τμήμα της Εγνατίας Οδού, από τη Χ.Θ. Κ 287,350 έως τη Χ.Θ. Κ 288,370, στον κλάδο κυκλοφορίας από Ηγουμενίτσα προς Κήπους και στο τμήμα από τον κλάδο εισόδου των οχημάτων από την Π.Α.Θ.Ε. στην Εγνατία Οδό έως τη Χ.Θ. Η 288,330. Παρά το γεγονός ότι δεν προγραμματίζονται εργασίες επί του αυτοκινητόδρομου, δεν αποκλείεται η ανάγκη ολιγόωρης εκτέλεσης τοπικών εργασιών στη γέφυρα της Α/Δ, μέσω κατάλληλου μηχανήματος που θα βρίσκεται επί του αυτοκινητόδρομου.

δ) Τον πλήρη αποκλεισμό της Άνω Διάβασης Κλειδίου (οδός σύνδεσης της Εγνατίας Οδού με την Τοπική Κοινότητα Κλειδίου), με σήμανση που αφορά εργοτάξιο μακράς διάρκειας σε αστικές οδούς σε περιοχή συμβολής οδών με αποκλεισμό πρόσβασης (τυπικό σχέδιο 3.1.4). Η εξυπηρέτηση των οδηγών θα πρέπει να γίνεται από τον Α/Κ Νησελίου της Εγνατίας Οδού, για όσο καιρό εκτελούνται εργασίες στην Άνω διάβαση Κλειδίου.