Παρίσταναν τους υπαλλήλους της ΔΕΗ και έκλεβαν ηλικιωμένους

Συνελήφθησαν χθες (27 Ιουλίου 2018) το πρωί σε περιοχή της Ημαθίας σε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Αλεξάνδρειας, δύο ημεδαποί ηλικίας 58 και 48 ετών, με εντάλματα σύλληψης που εκδόθηκαν σε βάρος τους.

Στη δικογραφία που σχηματίσθηκε για σύσταση συμμορίας, διακεκριμένες κλοπές και απάτες, συμπεριλαμβάνονται ακόμη 6 συνεργοί τους από τους οποίους 4 άνδρες και 2 γυναίκες, όλοι τους ημεδαποί.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών, τα προαναφερόμενα άτομα, συνέστησαν συμμορία και από τα τέλη Μαρτίου 2018 έως και τα μέσα Μαΐου, δρώντας με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, διέπρατταν κλοπές και απάτες σε βάρος ηλικιωμένων ατόμων σε διάφορες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, με σκοπό το παράνομο οικονομικό όφελος.

Ως προς τον τρόπο δράσης τους, διαπιστώθηκε ότι προσποιούμενοι τους υπαλλήλους της ΔΕΗ είτε ισχυριζόμενοι άλλες ιδιότητες (αστυνομικοί, υπάλληλοι δήμου κ.α.), έμπαιναν στα σπίτια των ηλικιωμένων προφασιζόμενοι ηλεκτρολογική βλάβη ή άλλα προσχήματα, και αφαιρούσαν χωρίς να γίνονται αντιληπτοί χρηματικά ποσά και κοσμήματα, είτε έπειθαν τους ηλικιωμένους να τους τα παραδώσουν οι ίδιοι για την ασφαλή φύλαξή τους.

Όπως εξακριβώθηκε, διέπραξαν 10 κλοπές και απάτες σε βάρος ηλικιωμένων ατόμων σε περιοχές της Πιερίας, των Σερρών, της Κοζάνης και της Χαλκιδικής, αφαιρώντας συνολικό χρηματικό ποσό πάνω από 74.000 ευρώ και κοσμήματα αξίας 8.500 ευρώ, σύμφωνα με τους παθόντες.

Επιπλέον, ενέχονται σε 3 περιπτώσεις απόπειρας απάτης και κλοπής από οικίες ηλικιωμένων σε περιοχές της Καβάλας, της Κοζάνης και της Πιερίας.

Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται για να διαπιστωθεί η τυχόν συμμετοχή τους σε παρόμοια αδικήματα.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κατερίνης.