Logo

Εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Βέροιας συμμορία που έκανε κλοπές στη Ημαθία

Εξαρθρώθηκε ύστερα από συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας, εγκληματική ομάδα που διέπραττε κλοπές στην Ημαθία.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου 3 αλλοδαποί ηλικίας 64, 35 και 18 ετών, ενώ στη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους για σύσταση συμμορίας και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, συμπεριλαμβάνεται και ένας 26χρονος αλλοδαπός συνεργός τους.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών, οι προαναφερόμενοι προχθές (8 Ιουλίου 2018) τα ξημερώματα, ενεργώντας από κοινού, διέρρηξαν επιχείρηση σε περιοχή της Ημαθίας και αφαίρεσαν χρηματικό ποσό 370 ευρώ περίπου και σφραγίδες της επιχείρησης.

Στο πλαίσιο αστυνομικών αναζητήσεων, εντοπίσθηκαν τα παραπάνω άτομα και συνελήφθησαν, ενώ στην κατοχή του 18χρονου που προσπάθησε να αποφύγει τη σύλληψη απωθώντας τους αστυνομικούς χωρίς όμως να τα καταφέρει, βρέθηκαν τα κλοπιμαία και αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη της επιχείρησης.

Όπως εξακριβώθηκε από τους αστυνομικούς, οι συλληφθέντες ενεργώντας μαζί με τον 26χρονο συνεργό τους, από το Σεπτέμβριο του 2017 διέπραξαν σε περιοχές της Ημαθίας, συνολικά 16 διαρρήξεις σε εργοστάσια - επιχειρήσεις και 3 διαρρήξεις οικιών, αφαιρώντας χρηματικά ποσά, κοσμήματα, ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, καθώς και άλλα αντικείμενα, με τη συνολική λεία τους να εκτιμάται ότι ξεπερνά τις 10.000 ευρώ.

Επιπλέον στην κατοχή τους αλλά και σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε αποθήκη και πρόχειρο οίκημα που χρησιμοποιούσαν, εντοπίσθηκε πλήθος κλεμμένων κοσμημάτων και άλλων αντικειμένων, μέρος των οποίων αναγνωρίσθηκε και αποδόθηκε σε παθόντες. Επίσης κατασχέθηκε από την κατοχή τους το χρηματικό ποσό των 1.280 ευρώ.

Η έρευνα συνεχίζεται για τη διαπίστωση της συμμετοχής τους σε τυχόν παρόμοια αδικήματα.
Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Βέροιας.

Copyright © 2007 - 2023 - Πληροφοριοδότης Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται - Ανάπτυξη LEONweb