Σύλληψη 28χρονου με κλεμμένα εξαρτήματα μηχανών ξυλουργείου

astynomia

Στο πλαίσιο της αντιμετώπισης του φαινομένου κλοπών μεταλλικών αντικειμένων, πραγματοποιήθηκαν κατά το διήμερο 12.11.2014 και 13.11.2014, αστυνομικές επιχειρήσεις από Υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με συναρμόδιες Υπηρεσίες και Φορείς στους νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας (πλην του νομού Θεσσαλονίκης).

Στην Ημαθία από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ημαθίας, συνελήφθη προχθές το πρωί στην Ημαθία, ένας 28χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο του Ι.Χ. Επιβατηγού αυτοκινήτου στο οποίο επέβαινε βρέθηκαν διάφορα μεταλλικά εξαρτήματα μηχανών ξυλουργείου συνολικής αξίας 2.000 ευρώ, την κατοχή των οποίων δεν μπορούσε να δικαιολογήσει και προόριζε προς πώληση σε επιχειρήσεις ανακύκλωσης μετάλλων. Τα παραπάνω εξαρτήματα κατασχέθηκαν. Επιπλέον, κατά τον αστυνομικό έλεγχο διαπιστώθηκε ότι ο 28χρονος στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης.

Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν στην προστασία κρίσιμων υποδομών και εγκαταστάσεων της χώρας, στην καταπολέμηση φαινομένων του παράνομου πλουτισμού και της φοροδιαφυγής, στην προστασία του περιβάλλοντος, στην καταπολέμηση της παράνομης και ανασφάλιστης εργασίας και στην αποκατάσταση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών και των επιχειρήσεων.
Παρόμοιες δράσεις θα συνεχιστούν και στο μέλλον.