Βέροια: Διάλεξη για την ενδοοικογενειακή βία στην Σχολή Αστυνομίας

Διάλεξη με θέμα «Ενδοοικογενειακή βία και κοινωνικές παρεμβάσεις» πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 10 Μαΐου από το επιστημονικό προσωπικό του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών του Δήμου Βέροιας στα πλαίσια της Λειτουργίας Τμήματος Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης Ανθυπαστυνόμων της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Ελληνικής Αστυνομίας για το εκπαιδευτικό έτος 2017-2018.

Σκοπός της δράσης ήταν η ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των αστυνομικών υπαλλήλων για όλες τις μορφές ενδοοικογενειακής βίας. Δεδομένου ότι η ιδιαιτερότητα του φαινομένου της βίας σε βάρος των γυναικών απαιτεί ιδιαίτερη προσέγγιση και ευαισθησία από την πλευρά των αστυνομικών αρχών, συζητήθηκε το πώς ενδείκνυται να γίνεται ο χειρισμός τέτοιων υποθέσεων, ώστε να αντιμετωπίζονται με σεβασμό τα θύματα και να αποτρέπεται η δευτερογενής θυματοποίηση τους.

Για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας σημαντικό είναι να γνωρίζουν οι αστυνομικοί πώς να δημιουργούν αίσθημα ασφάλειας στους εμπλεκομένους αλλά και να ενημερώνουν το θύμα για τις επιλογές που έχει σχετικά με την προστασία που του παρέχεται από την Πολιτεία, καθώς και για το τι προβλέπει ο νόμος. Η εν λόγω δράση/Το έργο συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο).