Εκπαίδευση ΕΚΑΜ στην Βέροια

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε την 02 Φεβρουαρίου 2018, θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση αστυνομικών του Τμήματος της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας της Υποδιεύθυνσης Ειδικών Αστυνομικών Δυνάμεων Βορείου Ελλάδος, η οποία πραγματοποιήθηκε με μέριμνα και ευθύνη της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Ελληνικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος.

Συγκεκριμένα, (7) στελέχη της Ε.Κ.Α.Μ. Βορείου Ελλάδος συμμετείχαν στην εκπαίδευση, που διήρκησε (3) εβδομάδες και πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών Βορείου Ελλάδος (Αερολιμένας «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ») και στο πεδίο βολής του στρατοπέδου «Αντιστράτηγου ΚΑΤΣΑΝΗ», στη Ρεντίνα Θεσσαλονίκης.

Το προσωπικό της Ε.Κ.Α.Μ. στο πλαίσιο της αποστολής του, για την αντιμετώπιση σοβαρών και εξαιρετικά επικίνδυνων καταστάσεων, εκπαιδεύεται καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής του στην Υπηρεσία, για να μπορεί να ανταπεξέρχεται με επιτυχία στο απαιτητικό, δύσκολο και ιδιόμορφο έργο του.

Σκοπός της συγκεκριμένης εκπαίδευσης ήταν οι συμμετέχοντες αστυνομικοί να καταρτιστούν σε θέματα ασφαλούς χρήσης εκρηκτικών υλών, καθώς και σε τεχνικές και μεθόδους παραβίασης εισόδων-θυρών-τοίχων με τη χρήση εκρηκτικών υλών (μέθοδος BREACHING).

Διδακτικό προσωπικό της εν λόγω εκπαίδευσης, το πρακτικό μέρος της οποίας παρακολούθησαν και (2) στρατιωτικοί του Κέντρου Ανορθόδοξου Πολέμου (ΚΕΑΠ) Ρεντίνας, αποτέλεσαν ειδικά εκπαιδευμένοι πυροτεχνουργοί του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών Βορείου Ελλάδος.

Την ίδια ημέρα, πραγματοποιήθηκε επίδειξη από τους εκπαιδευόμενους αστυνομικούς στις εγκαταστάσεις της Ρεντίνας την οποία παρακολούθησαν ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Κεντρικής Μακεδονίας, Υποστράτηγος Νικόλαος ΖΗΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ, ως εκπρόσωπος του Γενικού Επιθεωρητή Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, Αντιστρατήγου Ανδρέα ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ, ο Διευθυντής της Υποδιεύθυνσης Ειδικών Αστυνομικών Δυνάμεων Βορείου Ελλάδος, Αστυνομικός Διευθυντής Κωνσταντίνος ΜΠΟΥΤΣΙΚΟΥΔΗΣ, ο Διευθυντής της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Ελληνικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, Αστυνομικός Διευθυντής Διονύσιος ΚΟΥΓΚΑΣ, καθώς ο Διοικητής του

Τ.Ε.Ε.Μ. και ο Διοικητής της Ε.Κ.Α.Μ. της Υποδιεύθυνσης Ειδικών Αστυνομικών Δυνάμεων Βορείου Ελλάδος, Αστυνομικός Υποδιευθυντής Νικόλαος ΡΑΛΛΗΣ και Αστυνομικός Υποδιευθυντής Σταύρος ΜΑΓΑΛΙΟΣ, αντίστοιχα.
Σε τελετή που ακολούθησε, στις εγκαταστάσεις της Υποδιεύθυνσης Ειδικών Αστυνομικών Δυνάμεων Βορείου Ελλάδος (Αερολιμένα «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ»), ο Διευθυντής της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Ελληνικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, Αστυνομικός Διευθυντής Διονύσιος ΚΟΥΓΚΑΣ μετέφερε χαιρετισμό του Διευθυντή Ειδικών Αστυνομικών Δυνάμεων, Ταξιάρχου ΚΟΤΛΙΔΑ Χρήστου και εν συνεχεία απένειμε τα πιστοποιητικά σπουδών στους αποφοιτήσαντες αστυνομικούς και τους ευχήθηκε ατομική και οικογενειακή υγεία και καλή σταδιοδρομία.