Εξετάσεις για εισαγωγή 30 ανθυπαστυνόμων στη Σχολή Μετεκπαίδευσης της ΕΛ.ΑΣ

Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας προκηρύσσει εξετάσεις για την εισαγωγή τριάντα (30) ανθυπαστυνόμων γενικών καθηκόντων στο Τμήμα Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης Ανθυπαστυνόμων (Τ.Ε.Μ.Α), της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Ελληνικής Αστυνομίας, της εκπαιδευτικής περιόδου 2018 ­ 2019.

Συμμετοχή στις εξετάσεις – Δικαιολογητικά.

α) Οι υποψήφιοι/ες που πληρούν τις προϋποθέσεις της παρ. 1 εδάφ. α΄ της παρούσας και επιθυμούν να συμμετάσχουν στις εξετάσεις, πρέπει να υποβάλουν αυτοπροσώπως στις Υπηρεσίες τους, επιπέδου τουλάχιστον Αστυνομικού Τμήματος, μέχρι την 28/02/2018, Αίτηση – Δήλωση συμμετοχής, η οποία να συνταχθεί σύμφωνα με το προσαρτημένο υπόδειγμα «Α». Στην ίδια αίτηση δηλώνουν επίσης την επιθυμία τους να διαγωνισθούν σε μία ή περισσότερες από τις προς διαγωνισμό ξένες γλώσσες: Αγγλική, Γαλλική, Γερμανική, Ιταλική, Ισπανική, Τουρκική και Αραβική.

β) Οι υποψήφιοι/ες που πληρούν τις προϋποθέσεις της παρ. 1 εδάφ. β΄ της παρούσας και επιθυμούν να εισαχθούν στο Τ.Ε.Μ.Α. (προαχθέντες επ’ ανδραγαθία ή ως αθλητές στο βαθμό του Υπαστυνόμου Β΄), κατά την πρώτη μετά την προαγωγή τους εκπαιδευτική περίοδο, πρέπει να υποβάλουν αυτοπροσώπως στις Υπηρεσίες τους, στον προαναφερόμενο χρόνο (28/02/2018), σχετική αίτηση σύμφωνα με το υπόδειγμα «Δ».

Τόπος και χρόνος διενέργειας των εξετάσεων.

α) Οι εισιτήριες εξετάσεις θα διενεργηθούν για όλους/ες τους/τις υποψηφίους/ες από 02/06/2018 έως και 05/06/2018 στην Αθήνα και στη Βέροια, με μέριμνα και ευθύνη της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Ελληνικής Αστυνομίας, υπό την εποπτεία και γενική ευθύνη του Γενικού Επόπτη Εξετάσεων και το συντονισμό της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και Ανάπτυξης Ανθρωπίνων Πόρων/Α.Ε.Α., σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα το οποίο παρατίθεται στο συνημμένο ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ.

β) Επισημαίνεται ότι, στη Βέροια θα διαγωνισθούν όλοι/ες οι υποψήφιοι των Υπηρεσιών που υπηρετούν στις Περιφέρειες της Θεσσαλίας, Μακεδονίας και Θράκης και όσοι/ες επιθυμούν από αυτούς που υπηρετούν στην Περιφέρεια της Ηπείρου και των νήσων Κέρκυρας, Λευκάδας και Λήμνου. Κατόπιν τούτου, οι προαναφερόμενες Υπηρεσίες των οποίων οι υποψήφιοι έχουν δικαίωμα επιλογής του τόπου εξετάσεων, να σημειώσουν στην κατάσταση που θα υποβάλουν στη Διεύθυνση Εκπαίδευσης και Ανάπτυξης Ανθρωπίνων Πόρων/Α.Ε.Α. (υποδείγματα «ΣΤ» και «Ζ») και στην ειδική στήλη «Τόπος εξέτασης», την ένδειξη ΑΘΗΝΑ ή ΒΕΡΟΙΑ, ανάλογα με την επιθυμία του/της υποψηφίου/ας.

Σε περίπτωση κατά την οποία ο αριθμός των υποψηφίων που θα δηλώσουν να διαγωνισθούν στη Βέροια είναι μικρός, τότε οι εξετάσεις θα διενεργηθούν μόνο στην Αθήνα και τούτο θα καθορισθεί εγκαίρως με νεότερη διαταγή.

Δείτε την προκήρυξη εδώ.

Πηγή: https://www.altsantiri.gr