Logo

Συλλήψεις στην Ημαθία και την Θεσσαλονίκη μελών εγκληματικής ομάδας που διέπραξε δεκάδες κλοπές

Μία εγκληματική οργάνωση που διέπραξε δεκάδες κλοπές από την Φλώρινα μέχρι την Μαγνησία, εξάρθρωσαν οι αστυνομικές Αρχές της Δυτικής Μακεδονίας, συλλαμβάνοντας τα πέντε από τα οκτώ μέλη της, μεταξύ αυτών και τον εγκέφαλο της σπείρας. Τα αποτελέσματα της πλούσιας δράσης που απέφερε λεία σχεδόν 300.000 ευρώ στους επαγγελματίες κακοποιούς, παρουσίασαν σε κοινή συνέντευξη Τύπου, ο γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Μακεδονίας και οι Αστυνομικοί Διευθυντές Κοζάνης και Φλώρινας Χαράλαμπος Θεοχάρης και Δημήτρης Παλιογιάννης αντιστοίχως.

Σε δύο συντονισμένες αστυνομικές επιχειρήσεις που οργανώθηκαν σε Ημαθία και Θεσσαλονίκη το πρωί της Δευτέρας 27 Νοεμβρίου, συνελήφθησαν πέντε ημεδαποί άνδρες, ηλικίας 19, 28, 31, 32 και 39 ετών για 49 διαρρήξεις σπιτιών που διαπράχτηκαν από 10 Δεκεμβρίου 2016 έως 7 Σεπτεμβρίου 2017, εκ των οποίων 23 σε περιοχές της Κοζάνης, 19 του Αμυνταίου, από 3 σε Φλώρινα και Μαγνησία και 1 στα Γρεβενά, με συνολική λεία κλοπιμαίων αξίας άνω των 167.500 ευρώ.

Για την εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης συνεργάστηκαν αστυνομικοί της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Κοζάνης, του Αστυνομικού Τμήματος Αμυνταίου, του Τμήματος Ασφάλειας Φλώρινας, του Τμήματος Ασφάλειας Εορδαίας και του Τμήματος Συλλογής και Διαχείρισης Πληροφοριών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Μακεδονίας, καθώς και το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης και η Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας και του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας.

Όπως προκύπτει από την αναλυτική αξιολόγηση και αξιοποίηση των στοιχείων, στην ίδια εγκληματική οργάνωση ανήκουν άλλα τρία άτομα που είχαν απασχολήσει και στο παρελθόν τις αστυνομικές Αρχές, εκ των οποίων δύο άνδρες ηλικίας 21 και 35 ετών και μία 24χρονη γυναίκα, οι οποίοι δεν συνελήφθησαν, αλλά είναι γνωστοί στις Αρχές και αναζητούνται. Η εγκληματική οργάνωση είχε ταύτιση βούλησης, κατανομή ρόλων και δρούσε διαρκώς από τον Οκτώβριο του 2016 μεθοδικά και οργανωμένα, με την ίδια ή διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, ήτοι παραβιάζοντας πόρτες εισόδου ή μπαλκονόπορτες με αιχμηρό αντικείμενο με ένα τουλάχιστον μέλος να επιτηρεί εξωτερικά το χώρο. Η τοποθεσία των οικιών που επέλεγαν να διαρρήξουν ήταν σε σημεία πλησίον εξόδων διαφυγής πόλεων ή οικισμών. Χτυπούσε κυρίως απογευματινές ώρες με τον ίδιο τρόπο δράσης. Σημειώνεται επίσης ότι στις 20 και 23 Σεπτεμβρίου 2017 από το Τμήμα Ασφάλειας Εορδαίας σχηματίστηκαν δικογραφίες σε βάρος 5 ατόμων για 20 κλοπές οικιών σε περιοχές της Εορδαίας και της Βόρειας Ελλάδας, με λεία αξίας 130.000 ευρώ. Όπως προέκυψε οι 5 δράστες ήταν μέλη της ίδιας εγκληματικής οργάνωσης. Από τις οικίες των συλληφθέντων κατασχέθηκαν κλοπιμαία κοσμήματα, διαρρηκτικά εργαλεία, 10 κινητά τηλέφωνα και 11 κάρτες sim, χρηματικό ποσό 290 ευρώ, ποσότητα χασίς και ναρκωτικών χαπιών και 1 ΙΧΕ αυτοκίνητο, ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι για την εγκληματική τους δράση χρησιμοποιούσαν 5 αυτοκίνητα.

Πηγή: e-ptolemeos.gr

Copyright © 2007 - 2023 - Πληροφοριοδότης Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται - Ανάπτυξη LEONweb