Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν για τον 1ο Αριστοτέλειο Δρόμο Αντοχής

Με στόχο την ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή της οδικής κυκλοφορίας, την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, την εξυπηρέτηση και ασφάλεια του κοινού κατά τη διεξαγωγή αγώνα δρόμου «1ος Αριστοτέλειος Δρόμος Αντοχής» μήκους 32 χιλιομέτρων περίπου με αφετηρία τον αρχαιολογικό χώρο Βεργίνας και τερματισμό τη Σχολή Αριστοτέλους Νάουσας την Κυριακή 22-10-2017 και του παράλληλου αγώνα δρόμου μήκους 5 χιλιομέτρων περίπου με έναρξη και τερματισμό τη Σχολή Αριστοτέλους, η Αστυνομική Διεύθυνση Ημαθίας αποφάσισε:

Α) Την απαγόρευση της κυκλοφορίας, στάσης και στάθμευσης παντός είδους οχημάτων την Κυριακή 22-10-2017 κατά τις ώρες 08:30 έως 13:00:

1) Επί της Επ.Ο. Βέροιας – Κυψέλης, στο τμήμα από Βεργίνα μέχρι κόμβο Εγνατίας Οδού (είσοδο προς Θεσ/νίκη).

2) Από τη διασταύρωση Καλιοτζίδη επί της Επ.Ο. Βέροιας – Κυψέλης, έως τη διασταύρωση της ενταύθα οδού 25ης Μαρτίου με την οδό Αριάδνης (έναντι Ι.ΚΤΕΟ).

3) Από τη διασταύρωση της ενταύθα οδού 25ης Μαρτίου με οδό Αριάδνης έως το Δ.Δ. Πατρίδας

4) Από το Δ.Δ. Πατρίδας έως το Δ.Δ. Τριλόφου και τη διασταύρωση με την Επ.Ο. Βέροιας - Νάουσας

Β) Από τον ανισόπεδο κόμβο Βέροιας Εγνατίας Οδού έως τη διασταύρωση Καλιοτζίδη, θα δίνεται η δυνατότητα στα οχήματα που εξέρχονται της Εγνατίας Οδού (είτε από Θεσ/νίκη είτε από Κοζάνη) να κινηθούν έως τη δ/ση Καλιοτζίδη, καταλαμβάνοντας τη δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας, απ’ όπου θα εκτρέπονται προς την Περιφερειακή οδό. Η αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας θα χρησιμοποιείται από τους δρομείς και ενδιάμεσα των λωρίδων κυκλοφορίας θα τοποθετηθούν κώνοι και υδατοφράκτες. Στο ρεύμα κυκλοφορίας από δ/ση Καλιοτζίδη έως Α/Κ Βέροιας Εγνατίας Οδού (είσοδο προς Κοζάνη & είσοδο προς Θεσ/νίκη), θα διεξάγεται κανονικά η κυκλοφορία, με την προϋπόθεση ότι τα οχήματα που θα καταφθάνουν τόσο στον κόμβο Καλιοτζίδη, όσο και στις εισόδους του κόμβου Βέροιας Εγνατίας Οδού, θα διέρχονται από αυτά σύμφωνα με τις υποδείξεις των τροχονόμων, σε χρόνο κατά τον οποίο δε θα διέρχονται δρομείς.

Επισημαίνεται ότι, τα οχήματα που θα εξέρχονται της Εγνατίας Οδού από τον κόμβο Βέροιας, με κατεύθυνση προς Βεργίνα, θα εκτρέπονται και αυτά προς δ/ση Καλιοτζίδη και από εκεί, μέσω Περιφερειακής Οδού θα κινούνται προς οικισμό Ασωμάτων ή θα επανέρχονται στην Εγνατία Οδό και θα κινούνται προς Βεργίνα μέσω κόμβου Κουλούρας.

Γ) Την απαγόρευση της κυκλοφορίας παντός είδους οχημάτων την Κυριακή 22-10-2017 κατά τις ώρες 08:30 έως 13:00:

1) στην ενταύθα οδό Μητροπόλεως, με κατεύθυνση από οδό Βενιζέλου προς οδό Μπότσαρη. Γίνεται μνεία ότι θα επιτρέπεται η κίνηση των οχημάτων στην οδό Μητροπόλεως, με κατεύθυνση από οδό Μπότσαρη προς οδό Βενιζέλου (ρεύμα καθόδου). Στη διασταύρωση της οδού Μητροπόλεως με την οδό Αγίου Δημητρίου, θα επιτρέπεται η διέλευση των οχημάτων μόνο κατόπιν υποδείξεως των στατικών τροχονόμων στο σημείο, οι οποίοι θα έχουν πλήρη αντίληψη και ενημέρωση σχετικά με την κίνηση των αθλητών.

2) στην ενταύθα οδό Βερόης, από τη συμβολή της με την οδό 16ης Οκτωβρίου έως τη συμβολή της με την οδό Τυρταίου. Στις προαναφερόμενες οδούς, θα επιτρέπεται κατ ΄εξαίρεση και μόνον κατόπιν υποδείξεως των στατικών τροχονόμων η διευκόλυνση κυκλοφορίας οχημάτων παρόδιων ιδιοκτησιών.

3) στην ενταύθα οδό Δήμητρας, από τη συμβολή της με την οδό Βερόης έως τη συμβολή της με την οδό Καπετάν Λιόλιου. Στις προαναφερόμενες οδούς θα επιτρέπεται κατ ΄εξαίρεση και μόνον κατόπιν υποδείξεως των στατικών τροχονόμων η διευκόλυνση κυκλοφορίας οχημάτων παρόδιων ιδιοκτησιών.

4) στην ενταύθα οδό Ακροπόλεως, από τη συμβολή της με την οδό Καπετάν Λιόλιου έως τη συμβολή της με την οδό Κίμωνος. Στις προαναφερόμενες οδούς θα επιτρέπεται κατ ΄εξαίρεση και μόνον κατόπιν υποδείξεως των στατικών τροχονόμων η διευκόλυνση κυκλοφορίας οχημάτων παρόδιων ιδιοκτησιών.

5) σε ανώνυμη δημοτική οδό του Δ.Δ. Πατρίδος, η οποία έπεται της οδού Ακροπόλεως

6) στη Δημοτική οδό Δ.Δ. Πατρίδας - Δ.Δ. Τριλόφου. Η κίνηση των οχημάτων θα διεξάγεται μέσω Δ.Δ. Κουστοχωρίου – Δ/ση «Κλαδάκι» – Ι.Μ. Παναγίας Δοβρά

Δ) Την απαγόρευση της κυκλοφορίας παντός είδους οχημάτων την Κυριακή 22-10-2017 κατά τις ώρες 09:00’ έως 14:00’:

1) στην Επ.Ο. Βέροιας–Σκύδρας, από την Α΄ έξοδο Ν.Επ.Ο (ξύλινο σπίτι) μέχρι την είσοδο Δ.Δ. Κοπανού (φανάρια),

2) στην Επ.Ο Νάουσας–Σ.Σ. Νάουσας, από το ύψος καταστήματος Σαράφη μέχρι τη διασταύρωση Νάουσας,

3) στη δημοτική οδό που οδηγεί στη Σχολή Αριστοτέλους μέσω περιοχής ¨Τζουμέλας¨ (επί της Επ. Οδού Βέροιας-Σκύδρας, πριν το Δ.Δ. Κοπανού).

Ε) Για την παράλληλη διαδρομή των 5 χιλιομέτρων, την απαγόρευση της κυκλοφορίας παντός είδους οχήματος την Κυριακή 22-10-2017 από ώρες 09:00’ έως 12:00’:

1) στη δημοτική οδό Νάουσας – Κοπανού, από τη συμβολή της με τη δημοτική οδό Νάουσας – Στράντζας (γήπεδα 5x5) μέχρι την είσοδο Δ.Δ. Κοπανού,

2) στις οδούς Αγίας Παρασκευής και 25ης Μαρτίου Δ.Δ. Κοπανού, καθώς και στην αγροτική οδό περιοχής «Τζουμέλα», από την Πλατεία Κοπανού έως τη Σχολή Αριστοτέλους.

α. Οι δρομείς σε όλη την διαδρομή θα κινούνται στο άκρο δεξιό της δεξιάς λωρίδας κυκλοφορίας, με ευθύνη των ιδίων, ακολουθώντας τις πινακίδες σήμανσης και τις υποδείξεις των στατικών τροχονόμων.