proteas

tsakiridis tires

logomageia

3η Συνδιάσκεψη χωρών Βαλκανίων & Αδριατικής της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών

Από την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου έως και την Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017 διαξάγεται στη Βέροια Ημαθίας, η 3η Συνδιάσκεψη Βαλκανικών χωρών και χωρών Αδριατικής της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών.

Η Συνδιάσκεψη πραγματοποιείται στην Αίθουσα Διεθνών Σεμιναρίων της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Ελληνικής Αστυνομίας Βόρειας Ελλάδας, η οποία παραχωρήθηκε για το σκοπό αυτό από το Αρχηγείο Ελληνικής Αστυνομίας.

Συμμετέχουν αντιπρόσωποι αστυνομικοί-μέλη της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών από τουλάχιστον 10 χώρες της Ευρώπης ( Βουλγαρία, Κροατία, Κύπρος, π.Γ.Δ.Μ., Ιταλία, , Μαυροβούνιο, Ρουμανία, Σερβία, Σλοβενία, Τουρκία), εκπρόσωπος του Παγκοσμίου Συμβουλίου της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών, σύσσωμο του Διοικητικό Συμβούλιο του Ελληνικού Εθνικού Τμήματος, μέλη της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών από άλλες χώρες και μέλη απ’ τις Τοπικές Διοικήσεις της χώρας.

Το πρόγραμμα περιλάμβανε επισκέψεις στον Αρχαιολογικό χώρο και το Μουσείο της Βεργίνας, στην Παναγία Σουμελά, στις πόλεις Βέροιας και Νάουσας, προκειμένου οι σύνεδροι-επισκέπτες να γνωρίσουν και να θαυμάσουν από κοντά την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά, τα αξιοθέατα του Νομού Ημαθίας και να γευτούν τα προϊόντα του τόπου μας.

Το απόγευμα πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Ελληνικής Αστυνομίας Βόρειας Ελλάδας η Τελετή Έναρξης της 3ης Συνδιάσκεψης Εθνικών Τμημάτων Ι.Ρ.Α. Βαλκανικής και Αδριατικής.

Στους συμμετέχοντες χαιρετισμό απηύθυνε μέσω skype ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Κων/νος Τσουβάλας και από την Ελβετία μέσω skype επίσης ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Ένωσης Αστυνομικών κ. Pierre-Martin MOULIN.

Επίσης χαιρετισμό απηύθυναν ο Δήμαρχος Βέροιας κ. Βοργιαζίδης, εκπρόσωπος του Αντιπεριφειάρχη Ημαθίας, ο Αστυνομικός Δντης Ημαθίας κ. Χρήστος Σιμούλης, ο Πρόεδρος του Εθνικού Τμήματος της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών κ. Ιωάννης Καραπατάκης, ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών Ημαθίας κ. Χριστουδουλίδης Γεώργιος (που ήταν και ο διοργανωτής της συνδιάσκεψης), ο Διοικητής της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Β. Ελλάδας της ΕΛ.ΑΣ. Αστυνομικός Υποδιευθυντής Διονύσιος Κούγκας, ο Πρόεδρος των Αστυνομικών Υπαλλήλων Ημαθίας, ο Πρόεδρος της Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ κ. Χαρέλας Παναγιώτης κ.ά.

Αμέσως μετά ακολούθησε η πρώτη συνεδρίαση της 3ης Συνδιάσκεψης και η βραδιά έκλεισε με γεύμα που παρατέθηκε προς τιμή των φιλοξενούμενων αντιπροσωπιών στο ΑΙΓΕΣ ΜΕΛΑΘΡΟΝ.

Για την ιστορία:
Η Διεθνής Ένωση Αστυνομικών είναι ο συνδετικός κρίκος όλων των Οργανώσεων της Αστυνομίας και η γέφυρα με τον πολίτη σε 64 χώρες του κόσμου, ιδρύθηκε το 1950, πέρα από κάθε πολιτική, φυλετική, θρησκευτική διαφωνία.
Είναι Σύμβουλος στο Οικονομικό και Κοινωνικό Συμβούλιο του Ο.Η.Ε. και του Συμβουλίου της Ευρώπης και είναι αφοσιωμένη στις αρχές που καθορίζονται από την Διεθνή Διακήρυξη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, όπως αυτά υιοθετήθηκαν από τον ΟΗΕ το 1948.

Ιδρύθηκε την 1η Ιανουαρίου 1950 από τον αρχιφύλακα Arthur Troop της αστυνομίας του Lincolnshire, στην Μεγάλη Βρετανία. Αυτός θέλησε να δημιουργήσει ένα κανάλι για τη φιλία και τη διεθνή συνεργασία μεταξύ των αστυνομικών όλου του κόσμου. Με τη βοήθεια των πρωτοπόρων δημιουργείται η ίδρυση των εθνικών τμημάτων. Κατόπιν με ραγδαία ανάπτυξη δημιουργούνται τμήματα σε όλο τον κόσμο, με αποτέλεσμα το 1955 να έχουμε την πρώτη συνεδρίαση της Διεθνούς Εκτελεστικής Επιτροπής στο Παρίσι.

Η Ένωση αριθμεί περισσότερα από 420.000 μέλη σε 64 χώρες του κόσμου και είναι Σύμβουλος στο Οικονομικό και Κοινωνικό Συμβούλιο του Ο.Η.Ε. και του Συμβουλίου της Ευρώπης. Επίσης διοργανώνει και συμμετέχει σε διεθνείς, εθνικές και τοπικές επαγγελματικές, πολιτιστικές και κοινωνικές εκδηλώσεις και προσφέρει ευκαιρίες για επαγγελματική εξέλιξη μέσω των εκπαιδευτικών εγκαταστάσεων της στο κάστρο Gimborn στο κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας.

Μέσω υποτροφιών στα μέλη της δίνει την δυνατότητα διαμονής σε περισσότερες από 70 χώρες του κόσμου,σε ειδικά καταλύματα. Στα σεμινάριά της γίνεται ανταλλαγή των ιδεών για την βελτιστοποίηση των πρακτικών που χρησιμοποιεί η αστυνομία σε όλο τον κόσμο. Τα κεντρικά γραφεία της οργάνωσης βρίσκονται στο Νότιγχαμ της Μεγάλης Βρετανίας.

Πηγή: http://www.alexandriamou.gr/  Eπιμέλεια άρθρου: Έφη Στεφ. Καραγιάννη

dyslexia centers

tsiafoulis

sidiropoulos

meimaridis

studio 69