Στη φυλακή για ληστείες και διαρρήξεις η τριάδα που ρήμαξε σπίτια στη Βόρεια Ελλάδα!

Με σύμφωνη γνώμη Εισαγγελέα – Ανακρίτριας προφυλακιστέοι κρίθηκαν οι τρείς τσιγγάνοι που συνελήφθησαν το βράδυ της περασμένης Πέμπτης στη Νέα Δημητριάδα για κλοπή, και προανακριτικά προέκυψε ότι ήταν σεσημασμένοι κλέφτες, καθώς είχαν ρημάξει πολλά σπίτια στη Βόρεια Ελλάδα. Οι τρεις κατηγορούμενοι Ρομά, ηλικίας 39, 21 και 36 ετών, οδηγήθηκαν το Σάββατο στην Ανακρίτρια Βόλου και απολογήθηκαν για την αποδιδόμενη σε βάρος τους κατηγορία για διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς.

Λίγο προτού της σύλληψής τους, αποδείχτηκε ότι είχαν αφαιρέσει από μονοκατοικία στη Νέα Δημητριάδα κοσμήματα και το ποσό των 365 ευρώ, ενώ από την περαιτέρω προανάκριση προέκυψε ότι είχαν ξαναχτυπήσει στον Βόλο την περασμένη Δευτέρα, αρπάζοντας μικρό χρηματικό ποσό από μονοκατοικία. Μετά τις απολογίες τους, η Εισαγγελία Βόλου εξέδωσε την απόφαση φυλάκισής τους. Εξάλλου, οι κατηγορούμενοι έχουν απασχολήσει κι άλλες φορές τις αστυνομικές και δικαστικές αρχές.

Εχουν διαπράξει πολλές κλοπές στη Βέροια, την Καβάλα, την Κοζάνη, τη Θεσσαλονίκη και φαίνεται ότι ετοιμάζονταν να χτυπήσουν και στον Βόλο, με μικρές εξορμήσεις κάθε φορά, και πάντοτε σε συνοικίες που έχουν πρόσβαση στην περιφερειακή οδό, ώστε η διαφυγή τους να είναι εύκολη. Ωστόσο η ΔΙ.ΑΣ. ανέτρεψε τα σχέδιά τους...

Πηγή: Εφημερίδα Ταχυδρόμος Βόλου,