Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο 24ωρο από την αστυνομία - Συνελήφθησαν συνολικά 17 άτομα

Στο πλαίσιο γενικότερου επιχειρησιακού σχεδιασμού με σκοπό την αντιμετώπιση διακίνησης εξαρτησιογόνων ουσιών, τον εντοπισμό και σύλληψη φυγόποινων ατόμων, αλλά και την καταπολέμηση του παράνομου υπαίθριου εμπορίου, συνεχίστηκαν κατά το τελευταίο 24ωρο, οι εντατικοί έλεγχοι στους νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας (πλην του νομού Θεσσαλονίκης).

Κατά τη διάρκεια των ελέγχων συνελήφθησαν συνολικά 17 άτομα για – κατά περίπτωση – παράνομη είσοδο και διαμονή στην ελληνική επικράτεια, κατοχή ναρκωτικών ουσιών, καταδικαστικές αποφάσεις, παράνομο υπαίθριο εμπόριο κ.α.

Ειδικότερα:

- από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ημαθίας, Πιερίας, Κιλκίς, Πέλλας και Σερρών, συνελήφθησαν 10 άτομα οι οποίοι στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων και διέμεναν παράνομα στην ελληνική επικράτεια. Επιπλέον, συνελήφθη 1 υπήκοος Αλβανίας, στην Διεύθυνση Αστυνομίας Ημαθίας, ο οποίος εισήλθε παράνομα στην ελληνική επικράτεια, ενώ σε βάρος του εκκρεμούσαν τα μέτρα της απαγόρευσης εισόδου στην ελληνική επικράτεια και στο έδαφος Schengen.

- από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Έδεσσας Πέλλας, συνελήφθη στην Έδεσσα, ένας 38χρονος ημεδαπός, στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: δύο συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού μικτού βάρους 4 γραμμαρίων και ένα φιαλίδιο με μεθαδόνη υγρής μορφής βάρους 30ml χωρίς ιατρική συνταγή.

- από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ημαθίας και Σερρών συνελήφθησαν δύο άτομα σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν διωκτικά έγγραφα για διάφορα αδικήματα.
από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ημαθίας και Πέλλας, συνελήφθησαν δύο άτομα για διατάραξη της κοινής ησυχίας κατόπιν ηχομέτρησης.

- από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χαλκιδικής, συνελήφθη ένα άτομο για διάθεση προς πώληση αντικειμένων χωρίς άδεια υπαίθριου εμπορίου από την αρμόδια Αρχή,
Σε βάρος των μη νόμιμων μεταναστών θα κινηθεί η διαδικασία διοικητικής επιστροφής, ενώ οι υπόλοιποι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους κατά τόπον αρμόδιους Εισαγγελείς Πλημμελειοδικών.