Logo

Ολοκληρώθηκε το τριήμερο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Πυροσβεστικής Βέροιας

Η Πυροσβεστική Υπηρεσίας Βέροιας στα πλαίσια της διαρκούς εκπαίδευσης του προσωπικού της πραγματοποίησε την τριήμερη ετήσια εκπαίδευσή της στις 22, 23 και 24 Μαρτίου 2017. Το πρόγραμμα της εκπαίδευσης περιλάμβανε :

Την πρώτη ημέρα : άσκηση ετοιμότητας από Ω/08:30 μέχρι Ω/14:00 στο 16ο Δημ. Σχολείο- 15ο,3ο & 16ο Νηπιαγωγείο Βέροιας επί της οδού 16ης Οκτωβρίου 5 στη Βέροια με αντικείμενο την εκκένωση των παραπάνω σχολείων, τη κατάσβεση πυρκαγιάς και την διάσωση εγκλωβισμένου ατόμου, συνεπεία προηγηθείσας σεισμικής δραστηριότητας. Στην άσκηση η οποία διεξήχθη παρουσία του Αντιδημάρχου Παιδείας Δήμου Βέροιας κ. Σοφιανίδη Γεωργίου , του Προϊσταμένου του Γραφείου Πολιτικής Προστασίας της Περ. Εν. Ημαθίας κ. Μπαρμπαρούση Γεωργίου , του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας κ. Διαμαντόπουλου Διονυσίου και της Διευθύντριας του 16ου Δημοτικού Σχολείου κας Ίτσκου Νατάσσας ,καθώς και εκπαιδευτικού προσωπικού των παραπάνω σχολείων , έλαβε μέρος όλη η δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βέροιας και του ΕΠΣ Μακεδονίδος με δύο (2) οχήματα υδροφόρα και δύο (2) βοηθητικό, η ΕΜΑΚ με ένα (1) ειδικό όχημα και με την Κυνοφυλική Ομάδα Έρευνας Διάσωσης (Κ.Ο.Ε.Δ) αποτελούμενη από δύο (2) συνοδούς και δύο (2) σκυλιά έρευνας-διάσωσης , καθώς και η ΕΛ.ΑΣ για την ασφαλή προσέγγιση στο χώρο της άσκησης των πυροσβεστικών οχημάτων .

Σκοπός της άσκησης ,η βελτίωση της επαγγελματικής κατάρτισης των Υπηρεσιών Έκτακτης Ανάγκης, η διαπίστωση του βαθμού συνεργασίας του προσωπικού του Π.Σ. με το προσωπικό των παραπάνω εκπαιδευτηρίων, καθώς και η εφαρμογή των σχεδίων αντιμετώπισης συνεπειών από την εκδήλωση σεισμικών φαινομένων -εκκένωσης των παραπάνω εκπαιδευτηρίων.

Η άριστη συνεργασία μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων, είχε σαν αποτέλεσμα η άσκηση να περατωθεί με απόλυτη επιτυχία και να εξαχθούν θετικά συμπεράσματα.

Την δεύτερη ημέρα: i) από Ω/08:30 μέχρι Ω/10:30 πρακτική εκπαίδευση σε θέματα : Κάλοι Διάσωσης, Κόμποι, Κατάβαση πυροσβέστη με χρήση κάλων από όροφο, Κατάβαση Φορείου από όροφο με τη χρήση ολκωτής κλίμακας , πρόσδεση τραυματία σε φορείο, τεχνικές σταθεροποίησης οχήματος ,με εκπαιδευτές εκπροσώπους της 2ης Ε.Μ.Α.Κ. και

ii) από Ω/10:30 μέχρι Ω/14:00 πρακτική εκπαίδευση σε θέματα απεγκλωβισμού ατόμου από Ι.Χ., το οποίο παραχώρησε για τις ανάγκες της εκπαίδευσης το «Κέντρο ανακύκλωσης Οχημάτων- Εμμανουηλίδης Θεμιστοκλής», από Αξιωματικό της Υπηρεσίας .

Την τρίτη ημέρα : i) από Ω/08:30 μέχρι Ω/10.30 εκπαίδευση σε θέματα που αφορούν τον Σεισμικό Κίνδυνο με εκπαιδευτή την κα. Κούρου Ασημίνα Προϊσταμένη του Τμήματος Εκπαίδευσης –Ενημέρωσης του ΟΑΣΠ, ii)από Ω/10:30 μέχρι Ω/12:30 εκπαίδευση σε θέματα επέμβασης για τον απεγκλωβισμό ατόμων από υβριδικά οχήματα-πυρκαγιά σε υβριδικό όχημα από το κ. Φιλοσίδη Χαράλαμπο, υπάλληλο της εταιρίας ‘ΚΕΣΙΔΗΣ Α.Ε.’ και iii) από Ω/12:30 μέχρι Ω/14:00 εκπαίδευση στη Ψηφιακή Υπηρεσία Ειδοποίησης και Αντιμετώπισης Πυρκαγιάς με εκπαιδευτή υπάλληλο της Υπηρεσίας.

Copyright © 2007 - 2023 - Πληροφοριοδότης Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται - Ανάπτυξη LEONweb