Βέροια: ολοκληρώθηκε το Σεμινάριο της Ευρωπαϊκής Αστυνομικής Ακαδημίας

cepol

Από τη Σχολή Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Ελληνικής Αστυνομίας Βόρειας Ελλάδος της Αστυνομικής Ακαδημίας (Kέντρο Επιμόρφωσης Ελληνικής Αστυνομίας), ανακοινώνεται, ότι την 26-09-2014 ημέρα Παρασκευή και ώρα 12:30΄ στις εγκαταστάσεις της Σχολής στο Πανόραμα Βέροιας, ολοκληρώθηκε το Σεμινάριο της Ευρωπαϊκής Αστυνομικής Ακαδημίας (European Police College - CEPOL) με θέμα: «Εκπαίδευση Εκπαιδευτών – Φάση 2η». Η δραστηριότητα του σεμιναρίου πραγματοποιήθηκε το χρονικό διάστημα από 23-09-2014 έως 26-09-2014, με τη συμμετοχή είκοσι οχτώ (28) Ανώτερων Αξιωματικών – Στελεχών των Αστυνομιών και εμπειρογνωμόνων, από Κράτη - Μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, (Αυστρία, Βουλγαρία, Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Δανία, Ελλάδα, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισπανία, Ιταλία, Ιρλανδία, Κροατία, Κύπρος, Λιθουανία, Μάλτα, Ολλανδία, Ουγγαρία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Σλοβακία και Τσεχία) και τη Europol.

Γενικός εκπαιδευτικός σκοπός του σεμιναρίου ήταν η εναρμόνιση της ποιότητας της παρεχόμενης υπό την ομπρέλα της CEPOL εκπαίδευσης μέσω της εκπαίδευσης εκπαιδευτών, έτσι ώστε αυτοί να μπορέσουν να εφαρμόσουν σύγχρονες μεθόδους εκπαίδευσης και τεχνικές μεικτής μάθησης.

Οι συμμετέχοντες είχαν την δυνατότητα να επιμορφωθούν από έμπειρους και ειδικά καταρτισμένους εκπαιδευτές της Ευρωπαϊκής Αστυνομικής Ακαδημίας (European Police College – CEPOL) και με την ολοκλήρωση του Σεμιναρίου, οι εκπαιδευτικοί στόχοι έδωσαν στους συμμετέχοντες τις κάτωθι δυνατότητες:

1. Με τη χρήση διάλεξης και ενεργούς συζήτησης, ο εκπαιδευόμενος θα αναγνωρίσει τον ρόλο του και θα συνοψίσει τα καθήκοντά του ως εκπαιδευτής στο περιβάλλον της CEPOL.

2. Με τη χρήση διάλεξης και ομαδικής εργασίας, ο εκπαιδευόμενος θα συγκρίνει διάφορες οπτικές εκπαίδευσης και μάθησης ενηλίκων και θα τις κρίνει αναφορικά με την καταλληλότητά τους στην εκπαίδευση.

3. Με τη χρήση διάλεξης και ομαδικής εργασίας, ο εκπαιδευόμενος θα συγκρίνει διάφορες οπτικές παιχνιδιών προσομοίωσης, θα διακρίνει τις διαφορές ανάμεσα στα είδη προσομοίωσης και θα τα κρίνει ως κατάλληλο μέσο και μέθοδο, στην εκπαίδευση υπαλλήλων επιβολής του νόμου.

4. Με τη χρήση διάλεξης και ομαδικής εργασίας, ο εκπαιδευόμενος θα συγκρίνει τις διάφορες μορφές διαχείρισης της τάξης και του μαθησιακού άγχους, στο χώρο της εκπαίδευσης υπαλλήλων επιβολής του νόμου.

5. Με τη χρήση διάλεξης και ομαδικής εργασίας, ο εκπαιδευόμενος θα συγκρίνει διάφορες μεθόδους ανάπτυξης προγραμμάτων σπουδών, βασιζόμενων σε εκπαιδευτικές ανάγκες και θα κρίνει αυτά αναφορικά με την αποδοτικότητα και αποτελεσματικότητα τους στην αναβάθμιση των ικανοτήτων του αστυνομικού προσωπικού.

6. Με τη χρήση διάλεξης, του συστήματος διαχείρισης μάθησης της CEPOL (LMS) και ζωντανής επίδειξης, ο εκπαιδευόμενος θα αναγνωρίσει και θα συγκρίνει διάφορα τεχνολογικά εργαλεία κατάλληλα για ένα εκπαιδευτικό περιβάλλον και θα επιλέξει τα πλέον κατάλληλα, σύμφωνα με τις εκάστοτε εκπαιδευτικές ανάγκες.

7. Με τη χρήση του συστήματος διαχείρισης μάθησης της CEPOL (LMS) και διαδραστικών εκπαιδευτικών ενοτήτων, ο εκπαιδευόμενος θα αναγνωρίσει πιθανούς μελλοντικούς συνεργάτες και θα δημιουργήσει ένα δίκτυο επαφών στο ευρωπαϊκό περιβάλλον εκπαίδευσης.

Την απονομή πιστοποιητικών σπουδών στα στελέχη του σεμιναρίου πραγματοποίησε ο Διευθυντής της Αστυνομικής Ακαδημίας, Υποστράτηγος Βασίλειος Κοντογιάννης, συνεπικουρούμενος από το Διοικητή της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Βόρειας Ελλάδας, Αστυνομικό Υποδιευθυντή Διονύσιο Κούγκα.

Σε σύντομο χαιρετισμό που απεύθυνε στους συμμετέχοντες ο Διευθυντής της Αστυνομικής Ακαδημίας, Υποστράτηγος Βασίλειος Κοντογιάννης, μεταφέροντας τους χαιρετισμούς και ευχές του κ. Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, τους ευχαρίστησε και τους συνεχάρη για την συμμετοχή τους στο σεμινάριο και τους ευχήθηκε ευόδωση των σκοπών του σεμιναρίου με την πεποίθηση ότι τα αποτελέσματα των εργασιών θα συνεισφέρουν στο μέγιστο στην εκπαίδευση και καλή επιστροφή στις χώρες τους, ενώ ο Διοικητής της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Βόρειας Ελλάδας, Αστυνομικός Υποδιευθυντής Διονύσιος Κούγκας, συνεχάρη και ευχαρίστησε θερμά τους συμμετέχοντες για την άρτια, εποικοδομητική και άψογη συνεργασία και τους ευχήθηκε καλή επιστροφή στην πατρίδα τους παροτρύνοντας τους να συνεχίσουν με τον ίδιο ζήλο, επιμονή και αφοσίωση στην επαγγελματική τους πορεία προσφέροντας τους αναμνηστικά δώρα σε ένδειξη καλής συνεργασίας και φιλοξενίας στη χώρα μας κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου.