Συστάσεις της Δημοτικής Αστυνομίας Βέροιας σε καταστηματάρχες, οδηγούς

Από την Δ/νση Δημοτικής Αστυνομίας γίνονται οι εξής επισημάνσεις:

• Καθώς πλησιάζει το τέλος του έτους, οι ιδιοκτήτες Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος που θέλουν να ανανεώσουν ή να βγάλουν νέα άδεια χρήσης κοινοχρήστων χώρων, πρέπει να απευθυνθούν στο Γραφείο Δημοτικών Προσόδων του Δήμου, καθώς σύμφωνα με το άρθρο 6 παρ. 1 του υπ’ αρίθμ. 188/2015 Κανονισμού Χρήσης Παραχωρούμενων Κοινοχρήστων Χώρων του Δήμου Βέροιας «Αιτήσεις χορήγησης άδειας παραχώρησης κοινόχρηστου χώρου για την τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων υποβάλλονται το τελευταίο τρίμηνο του προηγούμενου έτους (3 μήνες πριν τη λήξη της άδειας), για το οποίο ζητείται η χρήση...».

• Τονίζεται να μην γίνεται παρεμπόδιση της κυκλοφορίας των πεζών και των τροχοφόρων με διάφορα είδη (σταντ, γλάστρες, κτλ) που τοποθετούνται στα πεζοδρόμια, στους πεζόδρομους και το οδόστρωμα. Στους παραβάτες θα επιβάλλεται πρόστιμο κατάληψης και παρεμπόδισης του άρθρου 48 του ΚΟΚ.

• Οι ενδιαφερόμενοι που θέλουν να διαφημιστούν, να προμηθεύονται με την απαραίτητη άδεια διαφήμισης και να αποφεύγουν την παράνομη αφισοκόλληση και την τοποθέτηση φέιγ βολάν στους ανεμοθώρακες των οχημάτων.

• Οι οδηγοί να τηρούν τις διατάξεις του Κ.Ο.Κ., σεβόμενοι κυρίως τις θέσεις στάθμευσης ΑμΕΑ και τις ράμπες πεζοδρομίων και την ελεύθερη και ομαλή κυκλοφορία των οχημάτων στους δρόμους της πόλης.

Το τηλέφωνο επικοινωνίας με την Υπηρεσία μας είναι το 2331350610 για οποιαδήποτε διευκρίνιση.