Οργανωμένη με μορφή μαφιόζικη όπως στα έργα η εγκληματική οργάνωση που έδρασε και στην Ημαθία

Οργανωμένοι με μορφή μαφιόζικη όπως στα έργα ήταν τα μέλη των εγκληματικών οργανώσεων που εξάρθρωσε η αστυνομία, όπως τόνισε την Πέμπτη ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας.

«Ήταν οργανωμένοι με μορφή μαφιόζικη, όπως βλέπουμε στα έργα, με τον ''κάπο", τον αρχηγό της οικογένειας επικεφαλής, και με άλλα μέλη. Ήταν και Ρομά και άλλοι, οι οποίοι είχαν ξαφρίσει πάρα πολλά σπίτια, είχαν γίνει πληγή σε πάρα πολλές περιοχές της χώρας» τόνισε.

Όπως ανέφερε ο κ. Τόσκας στον ραδιοσταθμό Alpha, μέχρι στιγμής στα χέρια των αρχών βρίσκονται 35 άτομα, ενώ αναζητούνται άλλα 45, που επίσης ευθύνονται για περίπου 2.000 κλοπές σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Ημαθία, Γιάννενα, Έβρο και πολλά άλλα μέρη της χώρας. Επίσης, έχουν συλληφθεί και οι αρχηγοί της μαφίας, ενώ αναζητείται αυτός που χρηματοδοτούσε πληροφοριοδότες.

«Έπαιρναν το ρευστό, έπαιρναν χρυσαφικά.... Είχαν στη διάθεσή τους κινητά με ξένους αριθμούς, πακιστανικούς, για να μην εντοπίζονται, μέχρι και κάποια όπλα. Χθες μάλιστα έγιναν κωμικοτραγικές σκηνές: προσπαθούσαν να κρύψουν από σπίτι σε σπίτι τα διάφορα κλοπιμαία και εκεί τους περίμενε βέβαια η Αστυνομία, στο επόμενο σπίτι. Μέχρι και πίσω από πλακάκια, πίσω από διάφορα μέρη του σπιτιού, είχαν κρύψει κλοπιμαία» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τόσκας.

O υπουργός αποκάλυψε ότι «υπάρχουν ενδείξεις ότι ήταν και κάποιοι αστυνομικοί μπλεγμένοι μέσα, συνεχίζεται η έρευνα». «Εμείς και η Ελληνική Αστυνομία δεν υπάρχει περίπτωση να χαριστούμε σε κανέναν» ξεκαθάρισε.

Πηγή: http://www.skai.gr