Ποινικές διώξεις για κακουργήματα κατά των πρώην ιδιοκτητών σούπερ μάρκετ από την Βέροια

souper market

Ολοκληρώθηκε η προανάκριση για την υπόθεση απάτης με θύματα εμπόρους και εταιρείες που ανακοίνωσε ότι εξιχνίασε, πέρυσι, το καλοκαίρι, η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης, μετά τις απανωτές συλλήψεις του 53χρονου Βεροιώτη πρώην συνιδιοκτήτη σούπερ- μάρκετ, για παρασκευή και διάθεση προιόντων μαϊμού (απορρυπαντικών κα).

Ο εισαγγελέας άσκησε νέα ποινική δίωξη εναντίον του παραπάνω επιχειρηματία και των άλλων εμπλεκομένων προσώπων, μεταξύ των οποίων και ο αδελφός του, που κατηγορούνται για κακουργήματα και καλούνται να απολογηθούν σε ανακριτή.

«Εγκληματική οργάνωση που εξαπάτησε 38 εμπόρους, υφαρπάζοντας προϊόντα, με αξία άνω των 2.000.000 ευρώ, μέσω τεσσάρων εικονικών επιχειρήσεων», περιγράφει η υποδιεύθυνση Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων στη δικογραφία, με τους 23 κατηγορούμενους, που διαβίβασε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, τον Ιούλιο 2013.

Ο αρμόδιος εισαγγελέας, που επόπτευε την έρευνα, τελικά απήγγειλε κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα, στις αρχές του περασμένου μήνα. Άσκησε ποινική δίωξη για απάτη, εγκληματική οργάνωση, ενώ παρέπεμψε την υπόθεση στην τακτική ανάκριση.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο πρώην συνιδιοκτήτης της αλυσίδας σούπερ- μάρκετ κατηγορείται ότι έστηνε εικονικές εταιρείες χρησιμοποιώντας «αχυρανθρώπους» (τοξικομανείς , αναξιοπαθούντες κλπ) οι οποίοι , στα χαρτιά, φαινόταν ότι πραγματοποιούν συναλλαγές με προμηθευτές προϊόντων.

πηγή: www.voria.gr