Συλλήψεις για λαθραία τσιγάρα

astinomia xeioropedes

Στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου τσιγάρων, συνελήφθησαν χθες (08-02-2016) το μεσημέρι σε περιοχή της Πέλλας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας της Πέλλας, 3 άτομα που δραστηριοποιούταν στη διακίνηση λαθραίων τσιγάρων και καπνού.

Πρόκειται για 2 γυναίκες ηλικίας 25 και 48 ετών, καθώς και έναν 26χρονο άνδρα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις της νομοθεσίας περί Τελωνειακού Κώδικα και για παράνομη οπλοκατοχή.

Ειδικότερα, κατά τον αστυνομικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 26χρονος, με συνεπιβάτες την 46χρονη μητέρα του και την 25χρονη, εντοπίστηκαν επιμελώς κρυμμένα και κατασχέθηκαν συνολικά 1.500 πακέτα τσιγάρων, τα οποία κατείχαν από κοινού και δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης του Ελληνικού Δημοσίου.

Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία τους σε περιοχή της Ημαθίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • ένα κυνηγετικό όπλο, το οποίο κατείχαν παράνομα,
  • μία σιδερογροθιά,
  • 10 συσκευασίες που περιείχαν συνολικά 1 κιλό και 30 γραμμάρια λαθραίου καπνού και
  • 140 πακέτα αδασμολόγητων πακέτων τσιγάρων.

Οι παραπάνω ποσότητες λαθραίων τσιγάρων και καπνού, θα αποσταλούν στο Τελωνείο Σκύδρας για τον προσδιορισμό των διαφυγόντων δασμών και φόρων.

Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Γιαννιτσών.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Γιαννιτσών.