Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Εγνατία

astinomia3

Για την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων, την εξυπηρέτηση και ασφάλεια του κοινού κατά τη διάρκεια εργασιών επαναδιαγράμμισης στο τμήμα της οδού από Α/Κ Πολυμύλου έως Α/Κ Βέροιας σε αμφότερους τους κλάδους κυκλοφορίας καθώς και στο τμήμα της Οδού από Α/Κ Κουλούρας έως Α/Κ Πολυμύλου σε αμφότερους τους κλάδους κυκλοφορίας η Αστυνομική Διεύθυνση αποφάσισε τα εξής:

Τον κατά περίπτωση αποκλεισμό είτε της αριστερής είτε της δεξιάς λωρίδας κυκλοφορίας ή αποκλεισμό της λωρίδας έκτακτης ανάγκης (ΛΕΑ), εφαρμόζοντας κάθε φορά την τυποποιημένη και εγκεκριμένη σήμανση για κινητά εργοτάξια μικρής διάρκειας επί αυτοκινητόδρομων.

Η ανωτέρω εγκεκριμένη σήμανση θα τοποθετείται και θα απομακρύνεται από τον ανάδοχο του έργου ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ, με μέριμνα της Εγνατίας Οδού Α.Ε.. Οι εργασίες θα αρχίσουν αμέσως μετά την έκδοση της παρούσας Απόφασης και θα ολοκληρωθούν την 30-11-2015 και το χρονικό διάστημα που θα εκτελούνται θα είναι από την Ανατολή του ηλίου, οπότε θα τοποθετείται η σήμανση, έως τη Δύση του ηλίου, οπότε η σήμανση θα απομακρύνεται, καθημερινά, εξαιρουμένων των ημερών του Σαββάτου και της Κυριακής και αργιών, καθώς επίσης και των ημερών που υφίστανται επικίνδυνες για την ομαλή κυκλοφορία καιρικές συνθήκες (βροχόπτωση, ομίχλη κλπ.).

Σε καμία περίπτωση δεν θα διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων επί του αυτοκινητοδρόμου. - Ο ανάδοχος του έργου υποχρεούται, καθ΄ όλη τη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών, να συντηρεί και να επιτηρεί την οδική σήμανση, για την ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας των οχημάτων.