Νεκρός 26χρονος εργάτης στο Εργοστάσιο Ζάχαρης στο Πλατύ

Ένας 26χρονος από το Πλατύ έχασε σήμερα το πρωί την ζωή του στην Βιομηχανία Ζάχαρης. Ο 26χρονος Βαγγέλης Μπρισίμης ενώ καθάριζε μέσα στο μεγάλο σιλό, ξεκόλησε κομάτι ζάχαρης από τα τοιχόματα και τον πλάκωσε.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο εργοστάσιο της ΕΒΖ στο Πλατύ Σταύρος Κασίσογλου, επισήμανε ότι ο άτυχος νέος συμμετείχε σε ομάδα που καθάριζε ένα σιλό, ώστε αυτό να αδειάσει για να έρθει η καινούργια παραγωγή, όταν ένα "πετσωμένο" κομμάτι ζάχαρης αποκολλήθηκε για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους και έπεσε πάνω του καταπλακώνοντάς τον.

"Στο σημείο του δυστυχήματος έσπευσε αμέσως ο γιατρός εργασίας, ο οποίος όμως απλώς διαπίστωσε τον θάνατο του νέου" σημείωσε ο κ.Κασίσογλου, σύμφωνα με τον οποίο είχαν ληφθεί όλα τα μέτρα ασφάλειας στον χώρο.

Ο άτυχος 27χρονος δεν ανήκε -κατά τον κ. Κασίσογλου- στο μόνιμο προσωπικό της ΕΒΖ αλλά στο σωματείο φορτοεκφορτωτών. Κατά τον κ. Κασίσογλου, η αποκόλληση του κομματιού προκαλεί έκπληξη, καθώς αυτοί οι όγκοι ζάχαρης είναι πολύ δύσκολο να ξεκολλήσουν. "Χρησιμοποιούμε σφυρί για να τους ξεκολλήσουμε" είπε χαρακτηριστικά.