Επαφές της Φρόσως Καρασαρλίδου για την επαναλειτουργία της Σχολής Αστυφυλάκων Νάουσας

 karasarlidoy vouli

Η βουλευτής Φρόσω Καρασαρλίδου συναντήθηκε την περασμένη Παρασκευή με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη κ. Αναγνωστάκη με θέμα την επαναλειτουργία της Σχολής Αστυφυλάκων Νάουσας. Με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση και σχετική διαταγή του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ, επαναλειτουργούν από τη νέα εκπαιδευτική περίοδο 2015-2016 τα Τμήματα Δοκίμων Αστυφυλάκων των περιοχών Διδυμοτείχου, Κομοτηνής, Ξάνθης και Ρεθύμνου.

«Με λύπη μου διαπιστώνω ότι στις εν λόγω σχολές δεν περιλαμβάνεται η Σχολή Δοκίμων Αστυφυλάκων Νάουσας, που επίσης έκλεισε πριν δυο χρόνια λόγω των τότε μέτρων της κυβέρνησης της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Η Σχολή Δοκίμων Αστυφυλάκων Νάουσας ιδρύθηκε με το ΠΔ 149/00 και λειτούργησε για πρώτη φορά το καλοκαίρι του 2000. Εδρεύει σε εγκαταστάσεις που έχουν παραχωρηθεί για το σκοπό αυτό στην Ελληνική Αστυνομία (πρώην Εθνικού Ιδρύματος Νεότητας), σε οικόπεδο συνολικής έκτασης 13,5 στρεμμάτων όπου δύνανται να εκπαιδευτούν 400 άτομα.

Μάλιστα τα τελευταία χρόνια πριν την αναστολή της, έχουν γίνει σημαντικές επενδύσεις εκσυγχρονισμού των εγκαταστάσεων και έχει προστεθεί γειτονική έκταση με σκοπό την καλύτερη εκπαίδευση των δοκίμων αστυνομικών», τόνισε η κα Καρασαρλίδου, επισημαίνοντας ότι η επαναλειτουργία της σχολής θα δώσει οικονομική ανάσα στην τοπική οικονομία που χειμάζεται τα τελευταία χρόνια από την αποβιομηχάνιση και την υψηλή ανεργία. «Η απουσία εδώ και δυο χρόνια των 213 δοκίμων αστυφυλάκων που φοιτούσαν στη συγκεκριμένη σχολή, έχει προκαλέσει ακόμη περισσότερους τριγμούς στην οικονομική δραστηριότητα μίας ευρείας σειράς εμπλεκόμενων με την καθημερινή λειτουργία και εφοδιασμό της σχολής επαγγελματικών δραστηριοτήτων ενώ παράλληλα, στέρησε περίπου 40 πολύτιμες θέσεις εκπαιδευτών αλλά και βοηθητικού προσωπικού (μαγείρων, καθαριστριών, λαντζιέρων), που προσέφεραν απασχόληση και οικονομικές ανάσες σε μία περίοδο αυξανόμενης ανεργίας και κρίσης», τόνισε χαρακτηριστικά η βουλευτής.

Ο γενικός γραμματέας απάντησε ότι για οικονομικούς λόγους δεν είναι δυνατόν να επαναλειτουργήσει η σχολή στη νέα ακαδημαϊκή περίοδο 2015-16. Άφησε όμως ανοιχτό το ενδεχόμενο αυτό να γίνει την επόμενη χρονιά.