Συνελήφθη επ’ αυτοφώρω 58χρονος αλλοδαπός για κλοπή δομικών σιδηροδοκών από εργοστάσιο σε περιοχή της Ημαθίας

astinomia xeioropedes

Συνελήφθη επ' αυτοφώρω, μεσημβρινές ώρες χθες (02-06-2015), από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πλατεός Ημαθίας, ένας αλλοδαπός, για κλοπή δομικών σιδηροδοκών από το εσωτερικό εργοστασίου, εκτός λειτουργίας, σε περιοχή της Ημαθίας. Πρόκειται για έναν 58χρονο υπήκοο Τουρκίας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή.

Επιπλέον σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός 42χρονου ημεδαπού για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Ειδικότερα, χθες (02-06-2015) το μεσημέρι, σε περιοχή της Ημαθίας, ο 58χρονος άντρας συνελήφθη να αφαιρεί και να κόβει δομικούς σιδηροδοκούς σε διάφορες διαστάσεις, από εργοστάσιο που δεν λειτουργεί πλέον, με σκοπό την μεταπώλησή τους σε μάντρες ανακύκλωσης μετάλλων.
Από την προανάκριση προέκυψε ότι ο συλληφθείς ενέχεται σε άλλη μία περίπτωση κλοπής σιδηροδοκών.

Συγκεκριμένα, προ ενός μηνός περίπου ο 58χρονος αφαίρεσε 220 κιλά σιδηροδοκών από το ίδιο εργοστάσιο τις οποίες μετέφερε με Ι.Χ.Ε. όχημα και μεταπώλησε στον 42χρονο ιδιοκτήτη μάντρας ανακύκλωσης μετάλλων έναντι χρηματικού ποσού.

Επίσης έπειτα από έρευνα που πραγματοποιήθηκε στον χώρο που συνελήφθη (εντός του εργοστασίου), βρέθηκαν και κατασχέθηκαν έναν καρότσι μεταφοράς και διάφορα εργαλεία κοπής που κατείχε και χρησιμοποιούσε ο 58χρονος.

Πλέον των ανωτέρω, κατασχέθηκε και το προαναφερόμενο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο βρέθηκε επιμελώς κρυμμένο σε παρακείμενο χωματόδρομο, ως μέσο μεταφοράς και τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Σημειώνεται ότι, ο 58χρονος το περασμένο έτος, είχε αποφυλακιστεί υπό όρους, από κατάστημα κράτησης στο οποίο κρατούνταν για παρόμοιο αδίκημα.

Ο συλληφθείς, με την σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βέροιας.

Οι έρευνες συνεχίζονται προκειμένου να διαπιστωθεί η τυχόν συμμετοχή του και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.