Ποια είναι τα συμπτώματα που μαρτυρούν την ύπαρξη κήλης;

kili

Κήλη ονομάζουμε το εξόγκωμα, το οποίο παρατηρείται στα εσωτερικά όργανα, τα οποία δέχονται πίεση μέσα από ένα άνοιγμα σε κάποιον μυ. Είναι συνηθέστερη στην κοιλιακή χώρα, παρόλα αυτά μπορεί να εμφανιστεί σε διάφορα σημεία, ακόμα και χαμηλά στην κοιλιά, μιλώντας σε αυτήν την περίπτωση για βουβωνοκήλη.

Η κήλη δεν περνάει από μόνη της, συνεπώς ο ασθενής πρέπει να υποβληθεί σε χειρουργείο, το οποίο θα επιφέρει την πλήρη αποκατάσταση και ο ασθενής δεν θα κινδυνεύσει από άλλες επιπλοκές.

Η βουβωνοκήλη, εμφανίζεται όταν ο μαλακός ιστός της περιοχής της κοιλιάς ή τμήμα από το έντερο προβάλλει μέσα από κάποιους μυς και δημιουργεί κάτι σαν στρογγυλό εξόγκωμα. Η προεκβολή αυτή δεν είναι απίθανο να προκαλεί πόνο, ιδιαίτερα όταν το άτομο βήχει, πάει να σκύψει απότομα ή πάει να σηκώσει ένα βαρύ αντικείμενο με λάθος τρόπο.

Η εμφάνιση της κήλης σε όρθια θέση είναι ένα χαρακτηριστικό, το οποίο μπορεί να προκαλέσει έντονη ανησυχία, αφού από αυτό το στάδιο η κήλη αρχίζει να γίνεται πραγματικά επικίνδυνη. Αν το κοιλιακό τοίχωμα δηλαδή έχει εξογκωθεί και δεν μπαίνει ξανά στην θέση του, αυτό ονομάζεται «περίσφιγξη» και απαιτεί χειρουργείο.

Το κοκκίνισμα του δέρματος και ο πυρετός είναι οι σημαντικότερες συνέπειες, που θα οδηγήσουν τον ασθενή άμεσα στο χειρουργείο. Επιπλοκές στην εγχειρητική διαδικασία δεν υπάρχουν, αλλά τα συμπτώματα είναι τις περισσότερες φορές τόσο έντονα που μπορούν να προκαλέσουν σημαντικά προβλήματα στον ασθενή.

Ο ασθενής επανέρχεται στις καθημερινές του δραστηριότητες του μετά το χειρουργείο, το γρηγορότερο δυνατόν, δηλαδή μέσα σε 2-3 εβδομάδες περίπου. Πρόκειται για μία εγχείρηση εύκολη για κάποιον ειδικό χειρουργό που έχει ειδικευτεί.

Μέσα από τον ιατρικό ιστότοπο μπορείτε να βρείτε και άλλες πληροφορίες αλλά να κλείσετε το πρώτο σας ραντεβού με τον γιατρό.