Αιμορροΐδες και πέτρες στην χολή – σύγχρονες ιατρικές εξελίξεις για τις παθήσεις

XEIROURGIKI

Οι ιατρικές εξελίξεις κάνουν αλματώδεις προόδους, σχεδόν κάθε χρόνο, αφού συνεχώς βγαίνουν καινούργιες μέθοδοι για την αντιμετώπιση των συχνότερων παθήσεων.

Με δεδομένο ότι πραγματοποιούνται συχνά μικρής, μέσης και μεγάλης βαρύτητας επεμβάσεις, είναι πολύ βασικό να αξιοποιούνται όλα τα ιατρικά ευρήματα και να υλοποιείται κάθε τεχνολογικά προηγμένο μέσο με απώτερο σκοπό την πλήρη θεραπεία, εξατομικευμένα για τον κάθε ασθενή.

 Δείτε παρακάτω όλες τις σύγχρονες θεραπευτικές μεθόδους για δύο παθήσεις οι οποίες ταλαιπωρούν ένα μεγάλο ποσοστό ετησίως.

Πέτρες στην χολή

Η λαπαροσκόπηση είναι η πλέον εκσυγχρονισμένη μέθοδος, η οποία μπορεί να αφαιρέσει την χοληδόχο κύστη, μέσω κάμερας η οποία εισέρχεται από μικρές τομές στην κοιλιακή χώρα. Η γενική χειρουργική στις μέρες μας χρησιμοποιεί σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις την λαπαροσκόπηση.

Δεδομένου ότι είναι μία ελάχιστα επεμβατική μέθοδος, μπορεί να προσφέρει στον ασθενή μία ταχύτατη ανάρρωση με το επιθυμητό αποτέλεσμα. Δύο από τις κυριότερες εφαρμογές, εκτός από την χολολιθίαση, είναι λαπαροσκοπική αντιμετώπιση κήλης και η λαπαροσκοπική σκωληκοειδεκτομή. Μάθετε περισσότερα.

hemorrhoid  text 5   photo

Αιμορροΐδες

Από την στιγμή που διαγνωστεί αιμορροϊδοπάθεια, είναι πολύ βασικό να αρχίσει η έρευνα για το ποια είναι η καταλληλότερη μορφή θεραπείας.
Ο Dr. Ηλίας, μέσα από τον ιατρικό του ιστότοπο μας πληροφορεί για μία θεραπεία, η οποία είναι από τις πιο πρόσφατες και αντιμετωπίζουν τις αιμορροΐδες την μέθοδο HeLP.

Η εξελιγμένη αυτή μέθοδος, είναι ενδοσκοπική και εντελώς ανώδυνη. Το laser χτυπάει τα σημεία που πρέπει, προκαλώντας συρρίκνωση και θρόμβωση της αιμορροϊδικής αρτηρίας. Αυτό σημαίνει ότι στο επόμενο διάστημα οι αιμορροΐδες θα υποχωρήσουν και θα έχετε το αποτέλεσμα που επιθυμείτε.