Συνάντηση του βουλευτή Ημαθίας Κώστα Λαπαβίτσα με τον Υπουργό Υγείας για τα θέματα των νοσοκομείων της Βέροιας και της Νάουσας

lapavitsas veria st

Σημαντική και με ουσιαστικά αποτελέσματα ήταν η συνάντηση που είχε την Τρίτη 7 Απριλίου με πρωτοβουλία του ο βουλευτής Ημαθίας Κώστας Λαπαβίτσας με τον Υπουργό Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή, όπου συζητήθηκαν τα κρίσιμα πλέον ζητήματα του Γενικού Νοσοκομείου Ημαθίας στη Βέροια και του Γενικού Νοσοκομείου Νάουσας.

Η συνάντηση των δύο ανδρών που κράτησε περίπου τρία τέταρτα της ώρας έγινε σε κλίμα εγκαρδιότητας και ο βουλευτής είχε την ευκαιρία να ενημερώσει προσωπικά τον υπουργό για τα μείζονα και ιδιαίτερα προβλήματα του νοσοκομείου, έτσι όπως αυτά αποτυπώθηκαν ύστερα από τις αλλεπάλληλες συναντήσεις και συνεχείς επαφές που είχε όλο τον προηγούμενο διάστημα με τους εργαζομένους, τα συνδικαλιστικά όργανα και τους φορείς των δύο νοσοκομείων.

Υπογράμμισε επίσης, τον σημαντικό ρόλο του νοσοκομείου Νάουσας για την τοπική κοινωνία και για την ευρύτερη περιοχή της Ημαθίας, την ανάγκη της διατήρησης του χαρακτήρα του και της ενίσχυσής του με στόχο την άρτια και πλήρη λειτουργία του. Παράλληλα τόνισε, ότι το υψηλού επιπέδου ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου παρέχει υπηρεσίες υγείας, που κατατάσσουν κάποιες από τις κλινικές του στις καλύτερες της χώρας, έχοντας ήδη δημιουργήσει τη δική του παράδοση στο χώρο της νοσοκομειακής περίθαλψης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Υπουργός δεσμεύτηκε ότι δεν θα γίνουν άμεσα και βεβιασμένα βήματα όσον αφορά το προσωπικό του νοσοκομείου που θα δυσκολέψουν ακόμα περισσότερο τη λειτουργία του σήμερα και θα επιβαρύνουν τη μελλοντική του πορεία.

Ο βουλευτής Ημαθίας επέμεινε επίσης για την αναγκαιότητα της άμεσης επίσκεψης του Υπουργού Υγείας στο νοσοκομείο της Νάουσας, ώστε να συζητήσει με εργαζόμενους και να συνομιλήσει με την τοπική κοινωνία για το κρίσιμο αυτό θέμα.