Χορτόσουπα για ενίσχυση της άμυνας του οργανισμού ενάντια στις ιώσεις από την Διατροφολόγο Μαρία Τσολάκη

Η Διατροφολόγος – Διαιτολόγος Μαρία Τσολάκη σας προτείνει χορτόσουπα για να ενισχύσετε την άμυνα του οργανισμού σας ενάντια στις ιώσεις.

Υλικά
3 μέτριες πατάτες
4 καρότα μεγάλα
10 φύλλα από σπανάκι φρέσκο
1 φούντα μπρόκολο
1κεφάλι φρέσκο μανιτάρι
λίγο τζίντζερ
2 κ.σούπας πλιγούρι
1 μικρό κρεμμύδι
Σέλινο
ελαιόλαδο
αλάτι
1 λεμόνι
 
Εκτέλεση

Αφού πλύνουμε καλά τα λαχανικά (το μανιτάρι πρώτα το ξεφλουδίζουμε), τα βάζουμε να βράσουν. Στη συνέχεια προσθέτουμε 2 κ.σούπας ελαιόλαδο, ½ κ.σούπας αλάτι και το λεμόνι. Αφού η σούπα έχει αρχίσει να πήζει την κατεβάζουμε από τη φωτιά. Μπορούμε να προσθέσουμε και ½ κ.σούπας ελαιόλαδο ωμό. Στη συνέχεια πολτοποιούμε την σούπα στο μπλέντερ. Μπορούμε να σερβίρουμε σαν κύριο γεύμα ή σε μικρότερη ποσότητα ως βραδινό ή ακόμα σαν συνοδευτική σάλτσα με 1 κομμάτι κοτόπουλο φιλέτο ή ψάρι.

Θρεπτική αξία της χορτόσουπας

Περιέχει κάλιο, ψευδάργυρο, και πολυφαινόλες. Επίσης είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά αφού περιέχει βιταμίνες Α, C,E,K και βιταμίνες του συμπλέγματος Β . Περιέχει Ω3-Ω6 λιπαρά οξέα, σελήνιο, μαγνήσιο, φώσφορο, ασβέστιο και φολλικό οξύ. Είναι πλούσια σε φυτικές ίνες.

 

αλλάΖΩ Διαιτολογικό Γραφείο
Μαρία Τσολάκη, Διατροφολόγος – Διαιτολόγος
Τηλ. 2331021721