Θεραπευτική Ομάδα ΟΚΑΝΑ: τα ναρκωτικά μάστιγα που πλήττει όλη την κοινωνική διαστρωμάτωση

Τα μέλη της θεραπευτικής ομάδας του ΟΚΑΝΑ με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των ναρκωτικών εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση: 

"Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα΄’ Κατά των ναρκωτικών και της παράνομης διακίνησης  τους΄’ στις 26 Ιουνίου θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους συμπολίτες μας   ότι τα ναρκωτικά εδώ και χρόνια  αποτελούν μείζον πρόβλημα δημόσιας υγείας, είναι μάστιγα που πλήττει όλη την κοινωνική διαστρωμάτωση και απειλεί την αποδιοργάνωση του κοινωνικού και  οικογενειακού ιστού.

Μέλημα όλων μας είναι η ενημέρωση, η ευαισθητοποίηση, η διαρκής αφύπνιση και η ενεργής συμμετοχή των πολιτών και των φορέων της κοινωνίας στην πρόληψη και την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Ερχόμενοι στο σήμερα και στις δυσκολίες που απορρέουν από την κοινωνικό-οικονομική κρίση η εξάπλωση των ναρκωτικών γίνεται με νέες μεθόδους όπως τα συνθετικά ναρκωτικά, ή διακίνηση εξ αποστάσεως, και άλλα.

Αυτή η κατάσταση θα πρέπει να μας ωθήσει στην καταλληλότερη οργάνωση των υπηρεσιών του κράτους καθώς δε στήριξη και ενίσχυση των ήδη υφιστάμενων δομών.

Η λειτουργία της μονάδας του ΟΚΑΝΑ εντός του Γενικού Νοσοκομείου της πόλης μας εκπληρώνει μια επιτακτική ανάγκη της τοπικής κοινωνίας και ευρύτερα του νομού.

Υλοποιείται σε μια δύσκολη οικονομικά συγκυρία, αλλά ταυτόχρονα έρχεται να ανταποκριθεί στο δίκαιο αίτημα πολυάριθμων πολιτών και των οικογενειών τους, οι οποίοι δίνουν καθημερινά την μάχη ενάντια από τα ναρκωτικά.

Η φαρμακευτική υποκατάσταση, η ολιστική προσέγγιση και η αντίστοιχη αντιμετώπιση,  εφαρμόζεται σήμερα σε όλα τα κράτη μέλη της  Ευρωπαικής  Ενωσης ,καλύπτοντας περίπου τα 2/3 των θέσεων θεραπείας.

Η εφαρμογή αυτής της μεθόδου συμβάλει στην μείωση της εγκληματικότητας ,του κοινωνικού αποκλεισμού ,των λοιμωδών νοσημάτων ,των θανάτων που συνδέονται με τα ναρκωτικά ,ενώ ταυτόχρονα βοηθά στην κοινωνική επανένταξη  των  θεραπευομένων .

Στον 1 ½ μήνα  λειτουργίας  εξυπηρετούμε ήδη 70 θεραπευόμενους  και οι προσδοκίες μας είναι υψηλές

Κύρια επιδίωξη του προγράμματός μας αποτελεί η σταθεροποίηση του τρόπου ζωή τους με βελτίωση των οικογενειακών και κοινωνικών σχέσεων ,και δημιουργία  προοπτικών για επαγγελματική κατάρτιση και επανένταξη .

 ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών ,και της παράνομης διακίνησής τους θα δοθεί συνέντευξη τύπου την Παρασκευή 27-06 -2014 στις 12 το μεσημέρι από την Διοίκηση του Νοσοκομείου και της Θεραπευτικής Ομάδας του ΟΚΑΝΑ για την πορεία και την λειτουργία της μονάδας στον χώρο του Νοσοκομείου.

 Τα μέλη της  Θεραπευτικής Ομάδας.

 ΚΑΤΟΓΛΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ

ΠΟΡΑΒΟΥ ΜΑΛΑΜΑΤΗ

ΤΣΕΚΑΣ  ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΜΠΕΚΙΑΡΗ ΧΡΥΣΟΥΛΑ

ΤΑΡΑΤΣΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΓΩΓΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ

ΣΥΜΕΩΝΙΔΗΣ ΣΥΜΕΩΝ".