Κορονοϊός: 20 νέα κρούσματα - 79 συνολικά οι θάνατοι

Μόνο 20 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας. Το σύνολο των μέχρι σήμερα κρουσμάτων έφθασαν τα 1755 με το 55% να είναι άνδρες. Τα 361 κρούσματα είναι σχετιζόμενα με ταξίδι στο εξωτερικό και 551 με γνωστό κρούσμα.

Στην ΜΕΘ νοσηλεύονται 90 διασωληνωμένοι ασθενείς (19 γυναίκες) ενώ 9 εξήλθαν από τις ΜΕΘ. 

Το τελευταίο 24ωρο είχαμε 6 νέους θανάτους και το σύνολό τους έφθασε τους 79 (56 είναι άντρες και 23 είναι γυναίκες).

Οι πρώτες εβδομάδες εφαρμογής των μέτρων δείχουν ότι ο στόχος εβδομάδα με την εβδομάδα, μέρα με την ημέρα επιτυγχάνεται, τόνισε από την πλευρά του ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς. Όπως είπε, τα μέχρι στιγμής δεδομένα μάλλον δικαιώνουν την κοινή μας προσπάθεια και αποδεικνύουν ότι μπορούμε να σπάσουμε την αλυσίδα μετάδοσης του ιού, αρκεί να συνεχίσουμε να τηρούμε τα μέτρα.

Παράλληλα, δήλωσε κατηγορηματικά ότι ο Απρίλης θα είναι ο πιο δύσκολος, αλλά και ο πιο κρίσιμος μήνας και ότι δεν επιτρέπεται κανένας εφησυχασμός.

Όσον αφορά στο επιχειρησιακό σκέλος, ενημέρωσε ότι από την έναρξη εφαρμογής των μέτρων μέχρι και χθες είχαν επιβληθεί 21.308 πρόστιμα για παραβάσεις σχετικά με τον περιορισμό της κυκλοφορίας πολιτών.