Στα 331 τα κρούσματα σε όλη την Ελλάδα – 103 νέα

Στα 331 ανέρχονται τα άτομα που έχουν προσληφθεί από τον κοροναϊό στη χώρας μας όπως ανακοίνωσε την Κυριακή ο λοιμωξιολόγος, καθηγητής μέλος της Επιτροπής Δημόσιας Υγείας Σ. Τσίοδρας.

Από τα 103 κρούσματα, τα 49 κρούσματα διαπιστώθηκαν το τελευταίο 24ωρο, ενώ τα 54 διαπιστώθηκαν τα προηγούμενα 24ωρα.

Τα 44 όπως είπε είναι κρούσματα ανθρώπων που δεν έχουν ταξιδέψει σε χώρα , όπου υπάρχει η επιδημία, ούτε ήρθαν σε επαφή με ανθρώπους που νοσούν. Σε αυτό το σημείο ο κ. Τσιόδρας ζήτησε να μην χρησιμοποιείται από όλους πλέον ο όρος «ορφανά».

Επιπλέον, ανέφερε πως 51 ασθενείς νοσηλεύονται, εκ των οποίων οι 8 διασωληνωμένοι – όλοι άνδρες- σε νοσοκομεία της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας. Δέκα άνθρωποι έχουν πάρει εξιτήριο, ενώ μέχρι σήμερα περίπου 4.000 δείγματα έχουν ελεγχθεί.

Tα μέτρα που έχουμε πάρει θα δούμε αποτέλεσμα τις επόμενες δύο με τρεις εβδομάδες, είπε.

Όπως διευκρίνισε «τα περισσότερα κρούσματα είναι στην Αθήνα» επαναλαμβάνονταν τη σύσταση για περιορισμό των μετακινήσεων και αποφυγή του συγχρωτισμού.

Απηύθυνε δε, έκκληση για επιτήρηση της υγείας, όποιου πολίτη επιστρέφει από χώρα του εξωτερικού, ενώ υπενθύμισε ότι ο κύριος τρόπος μετάδοσης του Covid-2019 παραμένει μέσω των αεροσταγονιδίων.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, όλοι έπασχαν από σοβαρά υποκείμενα νοσήματα, το ιστορικό τους δηλαδή ήταν επιβαρυμένο. Άρα περιλαμβάνονταν στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού για τις οποίες επιστημονικές και υγειονομικές αρχές μας επιχειρούν να υψώσουν τείχος προστασίας με τη βοήθεια και την ατομική ευθύνη όλων ημών.

Οι ασθενείς που είναι διασωληνωμένοι είναι άντρες, ενώ ο μέσος όρος ηλικίας είναι τα 67 έτη, ενώ αυτή που νοσούν πιο βαριά όπως είπε ο κ. Τσιόδρας είναι πάλι άντρες.