Κορονοϊός: Έλεγχος εισόδου στα σούπερ μάρκετ από Δευτέρα

"Από Δευτέρα θα υπάρχει έλεγχος εισόδου στα σούπερ μάρκετ", όπως δήλωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open TV.

Με απλά λόγια, όπως εξήγησε ο ίδιος, ανάλογα με τα τετραγωνικά του καταστήματος θα επιτρέπεται και η είσοδος ανάλογου αριθμού καταναλωτών. Πρόκειται για ρύθμιση που θα περιλαμβάνεται στη νέα δέσμη μέτρων ανάσχεσης της επιδημίας του κορονοϊού στην Ελλάδα.

Στα υπόλοιπα μέτρα που σκέφτεται το υπουργείο Ανάπτυξης, σύμφωνα με τον κ. Παπαθανάση, περιλαμβάνεται η λειτουργία των σούπερ μάρκετ ως delivery, αλλά και η επέκταση του ωραρίου λειτουργίας τους, για να μένουν περισσότερο διάστημα ανοιχτά και να αποφεύγεται ο συνωστισμός.

"Υπάρχει επάρκεια για τρεις μήνες. Δεν χρειάζεται να τρέχουν οι πολίτες στα σούπερ μάρκετ, γιατί μπορεί να τους χαλάσουν τα πράγματα γιατί δεν θα τα χρειαστούν", ξεκαθάρισε προς όλους. Την ίδια ώρα, σημείωσε ότι και τα εστιατόρια θα λειτουργούν ως ντελίβερι. Δηλαδή, θα μπορούν να παραγγείλουν οι πελάτες αυτό που θέλουν αλλά δεν θα μπορούν να πάνε στο εστιατόριο για φαγητό. "Θα είμαστε αμείλικτοι. Οσοι εντοπίζονται να παρανομούν, θα έρχονται αντιμέτωποι με τον νόμο. Πρέπει να προστατευτεί ο κόσμος", ξεκαθάρισε ο κ. Παπαθανάσης. Γι' αυτό και έκλεισαν και τα παζάρια που γίνονταν σε Σχιστό και διάφορες άλλες περιοχές.