Βέροια: Η πρόληψη σώζει ζωές ήταν το μήνυμα της εκδήλωσης για τον καρκίνο

Η πρόληψη σώζει διότι η έγκαιρη διάγνωση θεραπεύει τον καρκίνο, ήταν το μήνυμα της εκδήλωσης που διοργάνωσε η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία (Παράρτημα Βέροιας) σε συνεργασία με τον Σύλλογο Καρκινοπαθών Βέροιας (Άγιος Παρθένιος), το ΚΕΠ Υγείας Δήμου Βέροιας , το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Βέροιας , την Κοινωφελή Επιχείρηση ΚΕΠΑ, τον Φαρμακευτικό Σύλλογο και τον Ιατρικό Σύλλογο.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην Στέγη και τίτλος της ήταν «Όλοι μαζί μπορούμε να νικήσουμε τον καρκίνο».

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και χαιρέτησε ο δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης ο οποίος στάθηκε ιδιαίτερα στο ότι η ενημέρωση και η πρόληψη σώζουν ζωές. Χαιρετισμό απηύθυναν επίσης, η πρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών Μαρίνα Ψωμιάδου και το μέλος της διοίκησης του Ιατρικού Συλλόγου Βασιλική Καραδήμου.

Πρώτος ομιλητής ήταν ο Γυναικολόγος , Εξειδικευμένος στη Γυναικολογική Ογκολογία και πΠρόεδρος Παραρτήματος Βέροιας της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας Ευάγγελος Ν. Παπαχαραλάμπους, ο οποίος αναφέρθηκε στην Παγκόσμια ημέρα κατά του καρκίνου, στο εμβόλιο κατά του ιού HPV – ασφάλεια και αποτελεσματικότητα.

Για τις επιπτώσεις της παχυσαρκίας και δίαιτας στον καρκίνο του προστάτη μίλησε ο Κώστας Ρίζος, Χειρουργός - Ουρολόγος και Δημοτικός Σύμβουλος Βέροιας.

Σε Νομιικά και βιοηθικά ζητήματα στον ογκολογικό ασθενή  αναφέρθηκε η Συρμούλα Τζήμα, Αντιδήμαρχος Δήμου Βέροιας και Δικηγόρος – Εκπαιδευτικός

Ομιλία με θέμα κρίση και θεραπείες , φάρμακα και ελλείψεις έκανε ο Αργύρης Φουκαλάς, φαρμακοποιός και μέλος του Δ.Σ. του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ημαθίας

Την εκδήλωση πλαισίωσε μουσικά το "Μονόμαγραμμα".

View this gallery on Flickr