Επιτυχημένη η ημερίδα για τον σακχαρώδη διαβήτη που διοργάνωσε το Κέντρο Υγείας Βέροιας (φωτογραφίες)

Ημερίδα με θέμα «Σακχαρώδης Διαβήτης Τύπου ΙΙ και επιπλοκές» διοργάνωσε το Κέντρο Υγείας Βέροιας την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου, στην κατάμεστη αίθουσα της Αντωνιάδειου Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών.

Χαιρετισμό απηύθυνε:

Η Μαρία Χατζή, υπεύθυνη Κέντρου Υγείας Βέροιας, Διευθύντρια Χειρουργός, αναφέροντας τι υπηρεσίες προσφέρει το Κέντρο Υγείας Βέροιας. «Στόχος της ομάδας είναι να στελεχωθεί πλήρως κι αφετέρου να προχωρήσουν στη λειτουργία απογευματινού ωραρίου. Η ημερίδα αυτή διοργανώθηκε για να ενημερώσει για ένα γνωστό νόσημα, το Σακχαρώδη Διαβήτη Τύπου ΙΙ, το οποίο προκαλεί πολύ σοβαρές επιπλοκές για τη διάρκεια και την ποιότητα της ζωής του ατόμου που την παρουσιάζει. Η ημερίδα είναι αφιερωμένη στους δικούς μας ανθρώπους», είπε.

Ο Δημήτρης Θεοδωρίδης, Ω.Ρ.Λ. Διευθυντής του Γ.Ν. Ημαθίας (Μονάδα Βέροιας), ο οποίος αναφέρθηκε στο ΠΕΔΥ και τον τρόπο λειτουργίας του, το οποίο μετονομάστηκε σε Κέντρο Υγείας Βέροιας, με σκοπό να λειτουργήσει και τα απογεύματα με παρέχοντας ακόμη καλύτερες υπηρεσίες.

Ο Βασίλης Διαμαντόπουλος, πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ημαθίας, ο οποίος είπε ότι η ημερίδα πραγματοποιείται στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Σακχαρώδη Διαβήτη που τιμάται κάθε έτος στις 14 Νοέμβρη. «Ο Σακχαρώδης Διαβήτης δυστυχώς αποτελεί μάστιγα για τη σημερινή εποχή, γιατί τα ποσοστά των ανθρώπων που νοσούν αυξάνονται συνεχώς. Θα πρέπει ο πληθυσμός να ευαισθητοποιηθεί όσον αφορά την πρόληψη και την ενημέρωση, για την πάθηση του σακχαρώδη διαβήτη, για τη διάγνωσή του, την θεραπευτική του αντιμετώπιση και κυρίως για τις επιπλοκές που μπορεί να επιφέρει», συμπλήρωσε.

Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Φρόσω Καρασαρλίδου δεν μπόρεσε να παρευρεθεί στην εκδήλωση, ωστόσο απέστειλε χαιρετισμό.

Ο Κώστας Ιωαννίδης, πρόεδρος του Συλλόγου Διαβητικών Ημαθίας «Γλυκιά Ισορροπία», ο οποίος μίλησε για το έργο του συλλόγου, απευθύνοντας έκκληση στη δημοτική αρχή ώστε να παραχωρηθεί κατάλληλος χώρος στον σύλλογο για να λειτουργεί γραφείο και στην Βέροια.

Στη συνέχεια παρουσιάστηκε βίντεο από διάφορα αξιοθέατα της Βέροιας και στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο πρώτος ομιλητής.

Τις ομιλίες συντόνισε ο Χρήστος Κούτρας, Διευθυντής Παθολογικής Κλινικής – Λοιμωξιολόγος Γ.Ν. Ημαθίας (Μονάδα Βέροιας)

Ακολούθησαν οι παρακάτω ομιλίες:

«Οδηγίες για τη διαχείριση του Σακχαρώδη διαβήτη»

Τζαφέρης Ηλίας, Γενικός Ιατρός – Υπεύθυνος Ιατρείου Μεταβολικού Συνδρόμου ΚΥ Βέροιας, Γιατρός 8ης ΤΟΜΥ

«Διαβητικό Πόδι»

Dr Ταχτσή Μαρία, Αγγειοχειρουργός Επιμελήτρια Α Γ.Ν.Ημαθίας (Μονάδα Βέροιας)

«Σακχαρώδης Διαβήτης – Λοιμώξεις»

Παπαδόπουλος Ανατόλι, Ειδικευόμενος Παθολογικής κλινικής Γ.Ν.Ημαθίας (Μονάδα Βέροιας)

«Σακχαρώδης Διαβήτης και Κατάθλιψη»

Γραμματικόπουλος Ηλίας, MD, MPH, PhDc Ψυχίατρος – Ψυχοθεραπευτής, Πρόεδρος Δ.Σ. ΚοιΣΠΕ Ημαθίας «Δεσμός»

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο πρόεδρος του ΔΣ Δήμου Βέροιας Πέτρος Τσαπαρόπουλος, η υποψήφια δήμαρχος Γεωργία Μπατσαρά, η πρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών Ημαθίας Άγιος Παρθένιος Μαρίνα Ψωμιάδου και μέλη του συλλόγου, η ταμίας του Σύλλόγου Διαβητικών Ημαθίας Μάγδα Ιωάννου, η Ακτινοδιαγνώστης , Επιμελήτρια Α’ – Υπεύθυνη Ακτινολογικού Εργαστηρίου Κ.Υ. Βέροιας Βασιλική Καραδήμου, η υπεύθυνη του Ποδολογικού Κέντρο Μαρία Ζησιοπούλου και η ομάδα της, ο πρόεδρος της ΕΑΑΣ Ημαθίας, ο πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας Νίκος Μαυροκεφαλίδης, ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη, η διευθύντρια της νοσηλευτικής σχολής του Νοσοκομείου Βέροιας κ.α.