Επιτυχημένη η ενημερωτική ομιλία του Συλλόγου Διαβητικών στην Νάουσα

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική εκδήλωση που διοργάνωσε ο Σύλλογος ΓΛΥΚΙΑ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ Νομού Ημαθίας, την Κυριακή 4 Νοεμβρίου, στην αίθουσα διαλέξεων Πολυχώρος Βέτλανς στη Nάουσα.

Την ετήσια εκδήλωση του Συλλόγου, στήριξαν καταξιωμένοι γιατροί διαφορετικών ειδικοτήτων που σχετίζονται με το Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου Ι και τύπου ΙΙ και σκοπό είχε την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των μελών του Συλλόγου, αλλά και του ευρύτερου κοινού.

Επίτιμος προσκεκλημένος ήταν ο Πρόεδρος της Εταιρίας Μελέτης Παθήσεων Διαβητικού Ποδιού Ελλάδος, ο Διαβητολόγος - Παθολόγος κος Μανές.

Η συμμετοχή του κοινού ήταν μεγάλη και πριν την ομιλία πραγματοποιήθηκαν μετρήσεις σακχάρου σε όσους το επιθυμούσαν.

diavitikoi magda

Στη συνέχεια τον λόγο πήραν οι τρεις ομιλητές.

Πρώτος τον λόγο πήρε ο κ. Χρήστος Μανές, Διαβητολόγος –Παθολόγος Πρόεδρος της Εταιρίας Μελέτης Παθήσεων διαβητικού Ποδιού Ελλάδος ανέπτυξε το θέμα «Διαβητικό Πόδι».

diavitikoi podi

Στη συνέχεια ο κ. Λάζαρος Χατζηιωαννίδης, Διαβητολόγος – Παθολόγος ανέπτυξε το θέμα «Σακχαρώδης Διαβήτης και θεραπευτική αντιμετώπιση αυτού», ενώ ο κύκλος ομιλιών έκλεισε με την Πρόεδρο Ένωσης Γονέων - Παιδιών με Διαβήτη Θεσσαλονίκης, κα Τσαχαλίνα Φανή, η οποία αναφέρθηκε στα δικαιώματα των διαβητικών.

diavitikoi zisiopoulou 1

Στην εκδήλωση συμμετείχε το Ποδολογικό Κέντρο Μαρία Ζησιοπούλου από την Βέροια, όπου προσέφερε σε 20 ασθενείς με σακχαρώδη διαβήτη κάρτες δωρεάν μέτρησης πελματογραφήματος και χρήσιμες συμβουλές για την περιποίηση των νυχιών του διαβητικού ποδιού. Η υπεύθυνη του Κέντρου πρότεινε να γίνει μία εκδήλωση και στην πόλη της Βέροιας για να μάθει ο κόσμος πώς να φροντίζει και να περιποιείται τα νύχια των ποδιών του.