Logo

Ομιλία από τη Διατροφολόγο Τσολάκη Μαρία πραγματοποιήθηκε στο 9ο Δημοτικό Βέροιας

Μετά από πρόσκληση της Διεύθυνσης και του εκπαιδευτικού προσωπικού του 9ου Δημοτικού Βέροιας πραγματοποιήθηκε ομιλία από τη Διατροφολόγο Τσολάκη Μαρία, με θέμα «Η σωστή διατροφή σύμμαχος για τη σωστή ανάπτυξη».

Την Πέμπτη 7 Ιουνίου η κα Τσολάκη συναντήθηκε με τα παιδιά του 9ου δημοτικού σχολείου Βέροιας, τάξης Γ και Στ και μιλήσανε για την ποικιλία των τροφών που έχουμε καθημερινά στο πιάτο μας, τα θρεπτικά συστατικά που παίρνουμε από τις τροφές και τις διατροφικές συνήθειες των αρχαίων Ελλήνων, καθώς και τις διαφοροποίηση των διατροφικών συνηθειών από χώρα σε χώρα.

«Συζητήσαμε για την έννοια του βάρους και δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στη ανάλυση σύστασης ενός ανθρώπινου σώματος με σκοπό να καταλάβουν τα παιδιά ότι το βάρος είναι απλά ένας αριθμός και θα πρέπει να έχουν αντικειμενική άποψη για το σώμα τους.

Επιπλέον αναφερθήκαμε στις αλλαγές του τρόπου ζωής σήμερα με πριν χρόνια και πόσο αυτό έχει επηρεάσει τη γενική κατάσταση της υγείας των Ελλήνων. Πόσο λοιπόν έχει προνοήσει η φύση και τι κάνουμε εμείς γι αυτό…

Επίσης μιλήσαμε για το ρόλο της φυσικής δραστηριότητας στην ηλικία αυτή κατανοώντας τον ρόλο των κυττάρων στο σώμα μας καθώς επίσης και τον καθοριστικό ρόλο του νερού κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Φυσικά δεν παραλείψαμε να αναφερθούμε στη Μεσογειακή διατροφή την οποία έχουμε τη δυνατότητα να εφαρμόζουμε… όμως; Τι συμβαίνει στην πραγματικότητα; Μιλήσαμε για τη σημασία του αριθμού των γευμάτων και το ρόλο των θερμίδων στον οργανισμό.

Πολύ συζήτηση έγινε για την νέα μόδα της εποχής που επηρεάζει και κατευθύνει τα παιδιά σήμερα. Τα ενεργειακά ποτά λοιπόν που πλέον υπάρχουν στα περίπτερα και στα σούπερ μάρκετ, δυστυχώς καταναλώνονται σε μεγάλο ποσοστό από τους νέους χωρίς φυσικά να γνωρίζουν τις επιπτώσεις.

Στο τέλος συζητήσαμε διάφορα θέματα γύρω από τη διατροφή που έθεσαν τα παιδιά ως ερωτήματα .

Ευχαριστώ πολύ την Διεύθυνση και το εκπαιδευτικό προσωπικό, την κα Ράνια Σισμανίδου και τον κο Θωμά Λάντζο για την πρόσκληση και εύχομαι μέσω του εθελοντισμού να αφήνουμε ένα χρήσιμο λιθαράκι ως προς την ενημέρωση των παιδιών αφού σήμερα υπάρχει βομβαρδισμός παραπληροφόρησης γύρω από τα τρόφιμα. Ελπίζω να δημιουργήθηκε ένας μικρός προβληματισμός στα παιδιά γύρω από τα τρόφιμα με σκοπό την επίτευξη της σωστής επιλογής αυτών», αναφέρει η κα Τσολάκη.

Copyright © 2007 - 2023 - Πληροφοριοδότης Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται - Ανάπτυξη LEONweb