Logo

Τις θέσεις του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου παρουσίασε ο Αναστάσιος Βασιάδης στην Ρουμανία

Με συμμετοχή εκπροσώπων των Εθνικών Ιατρικών Συλλόγων ολόκληρης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πραγματοποιήθηκε η Τακτική Συνδιάσκεψη των Ευρωπαϊκών Ιατρικών Συλλόγων (CEOM) στη Τιμισοάρα Ρουμανίας.

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος εκπροσωπήθηκε στην Συνδιάσκεψη από τους Αναστάσιο Βασιάδη, Βλαδίμηρο Παναγιωτίδη και Μαρίλη Πασακιώτου.

Ως γλώσσες της Συνόδου χρησιμοποιήθηκαν, με ταυτόχρονο σύστημα μετάφρασης, η αγγλική, η γαλλική και η Ρουμανική. Οι εργασίες της Συνδιάσκεψης πραγματοποιήθηκαν στην Μεγάλη Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημαρχείου Τιμισοάρας.

Κατά την έναρξη της Συνδιάσκεψης, τους Εκπροσώπους καλωσόρισε ο Πρόεδρος του Εθνικού Ιατρικού Συλλόγου Ρουμανίας Dr. G. BORCEAN.

Την έναρξη των εργασιών της Συνδιάσκεψης τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος της Τιμισοάρα κ. Μ.Ν. ROBU και ο Πρύτανης της Ιατρικής Σχολής Pr. Dr. M. RAICA, που απεύθυναν χαιρετισμούς.

Ακολούθησε η εναρκτήρια ομιλία του Προέδρου της CEOM Dr. J. SANTOS ο οποίος παρουσίασε τα πεπραγμένα του Συμβουλίου και έθεσε προς έγκριση τα πρακτικά της Συνδιάσκεψης που πραγματοποιήθηκε στo Παρίσι τον Δεκέμβριο 2017.

Τα πρακτικά εγκρίθηκαν ομόφωνα.

Στην Συνδιάσκεψη πραγματοποιήθηκαν κύκλοι εργασιών με θέματα την ψευδή πληροφόρηση των πολιτών για θέματα υγείας από μή ιατρούς, την βία κατά των Ιατρών, την αμοιβαία βοήθεια μεταξύ των ιατρών,την ιατρικη ευθύνη σε σχέση με την αμυντικη ιατρική, την εξέλιξη της τηλεϊατρικής, τον νέο ευρωπαϊκό ιατρικό κανονισμό και τις σχέσεις μεταξύ ιατρών - ασθενών.

Κατά την διάρκεια των κύκλων εργασιών εγένοντο τεκμηριωμένες παρεμβάσεις επί του συνόλου των θεμάτων, εκ μέρους του επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας Αναστάσιου Βασιάδη, ο οποίος και ανάπτυξε το θέμα «Αστική Ευθύνη των Ιατρών και Αμυντική Ιατρική».

Copyright © 2007 - 2023 - Πληροφοριοδότης Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται - Ανάπτυξη LEONweb