Εκδήλωση ευαισθητοποίησης από την ΠΡΟΣΒΑΣΗ πραγματοποιήθηκε στην Βέροια (φωτογραφίες)

Στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Κατά των Ναρκωτικών που τιμάται στις 26 Ιουνίου, το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Ημαθίας ΠΡΟΣΒΑΣΗ, υπό την αιγίδα της Π.Ε. Ημαθίας και του Δήμου Βέροιας, διοργάνωσε ενημερωτική εκδήλωση ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 20 Ιουνίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Βέροιας.

Χαιρετισμό απηύθυνε η Επιστημονική Υπεύθυνη του Κέντρου Πρόληψης ΠΡΟΣΒΑΣΗ Χριστίνα Τσολάκη και εκ μέρους του Μητροπολίτη ο Αρχιμανδρίτης π. Παύλος Σταματάς.

Στη συνέχεια η κ. Τσολάκη παρουσίασε το έργο που προσφέρει η ΠΡΟΣΒΑΣΗ. «Η ΠΡΟΣΒΑΣΗ υλοποιεί δράσεις και παρεμβάσεις σε όλους τους «ενήλικες – υποστηρικτές» που βρίσκονται στο άμεσο περιβάλλον ενός παιδιού, σε γονείς, εκπαιδευτικούς και άλλους, όπως και δράσεις με παιδιά και εφήβους, αλλά και με την ευρύτερη κοινότητα… Κύριο και πρωταρχικό μέλημα της ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ είναι μέσα από τις παρεμβάσεις να ενισχύεται η αυτονόμηση και χειραφέτηση των ανθρώπων και ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής, ώστε να μπορούν να εκφράζουν τις πραγματικές τους ανάγκες και να αναλαμβάνουν δράση και πρωτοβουλίες προς την κατεύθυνση αυτή. Καμία δράση δεν μπορεί να είναι αποτελεσματική αν δεν μπορεί να επιτευχθεί η εγκαθίδρυση μιας αυθεντικής σχέσης μεταξύ των μελών της κοινότητας και των Λειτουργών της Πρόληψης που δρουν ως εμψυχωτές και καταλύτες προς την κατεύθυνση αυτή. Η εμπιστοσύνη που μας δείχνει η τοπική κοινωνία είναι η πιο πολύτιμή μας ανταμοιβή», είπε μεταξύ άλλων, ενώ στη συνέχεια παρουσίασε στοιχεία των ναρκωτικών ουσιών σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Έπειτα ακολούθησε η προβολή του ντοκιμαντέρ του Γιώργου Ζέρβα με τίτλο "Εγώ είμαι ένας άλλος", το οποίο αναφέρετε στην κοινωνική ένταξη των απεξαρτημένων ατόμων. Περιπτώσεις ανθρώπων που ολοκλήρωσαν το πρόγραμμα του «18 ΑΝΩ» και είναι κάποια χρόνια καθαροί. Στιγμιότυπα της ζωής τους και εξομολογήσεις τους για τις προσπάθειές τους να βρουν δουλειά, να γίνουν δημιουργικοί, να συνεχίσουν ή να ανατρέψουν κάτι που άφησαν στη μέση, να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που τους κληροδότησε το παρελθόν στις ουσίες, να φτιάξουν διαφορετικές σχέσεις με τους γονείς και τα παιδιά τους, αλλά και νέες φιλίες και έρωτες.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο εκπρόσωπος του Στρατηγούς της Ι Μεραρχίας Πεζικού Ανθυπολοχαγός κ. Σούμπουρος, ο εκπρόσωπος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ημαθίας κ. Ορδουλίδης, ο εκπρόσωπος του Ιατρικού Συλλόγου Ημαθίας κ. Διαμαντόπουλος, η πρόεδρος του Κέντρου Πρόληψης ΠΡΟΣΒΑΣΗ, Περιφερειακή Σύμβουλος Νίκη Καρατζιούλα, o πρόεδρος του ΣΟΦΨΥ Ημαθίας Γιώργος Σαλιάγκας, η Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Π.Ε. Ημαθίας Έφη Αντωνιάδου, ο Γραμματέας της Νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας Τάσος Κωστόπουλος, τα μέλη της ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ και πολίτες.

{jlex}flickr:72157696513592061{/jlex}